Van 1 mei tot en met 14 juni 2015 exposeren beeldende kunstenaars Daan Noppen en Raphaël Hermans in het Compagnietheater hun meest recente werken. Op donderdag 30 april vanaf 17:00 uur is de exclusieve opening van ‘Raison d’être’, de titel van de duo tentoonstelling die door de kunstenaars zelf is samengesteld.

Hoewel hun creaties visueel sterk van elkaar verschillen, verhoudt het werk van Daan en Raphaël zich meer tot elkaar dan doet vermoeden. Met een bijzonder rijpe precisie en gelaagde detaillering zijn beide kunstenaars erin geslaagd buitengewoon levendige kunstwerken te creëren. Dit beperkt zich niet alleen tot een enkel schilderij. Deze dynamiek komt ook voort uit de verschillende formaten canvas en papier waarop de kunstenaars met verf, foto’s en potlood te werk zijn gegaan.

Raphaël toont ook werk voortkomend uit de samenwerking met fotografe Rachel Dubbe. Hun specialismen voegen ze samen door klassieke thema’s, als portretten en stillevens, om te zetten naar magisch associatieve beeldschilderijen waarbij de kijker ruimte krijgt om zijn eigen interpretaties erop los te laten.

‘Raison d’être’ is een tentoonstelling waarbij de kunstenaars zelf optreden als curator en zij de beschouwer willen verrassen door het nauwkeurige expressieve karakter van het geheel. Met hun eigenzinnige manier van maken en zijn, leveren Daan en Raphaël een eigen bijdrage aan de kunstwereld.

I.s.m. Art Moves

   
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }