Nederlands Theater Festival

Het Nederlands Theater Festival toont jaarlijks in september de hoogtepunten van het theaterseizoen. Naast de Officiële Juryselectie zijn ook diverse keuzes van het festival, de keuze van de Wijkjury, genomineerde voorstellingen voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs, de Mimeprijs, de Gouden Krekels, en de Vlaamse selectie te zien. Het festival sluit af met het Gala van het Nederlands Theater waar de  diverse Toneelprijzen uitgereikt worden.

Wij mogen dit jaar voor de eerste keer het Theater Festival ontvangen. Naast onze eigen succesvoorstelling Nobody Home tonen we nog andere topvoorstellingen van jong talent.

3 - 13 september 2015
website

 

 

 

Afro Vibes Festival

Afrovibes is met ingang van 2013 een jaarlijks festival van hedendaags theater, dans en muziek uit Afrika. Het festival brengt opkomend en gevestigd Afrikaans talent naar Europa om een Europees publiek te ontmoeten. Het festival creëert de mogelijkheid voor een uitgebreide artistieke uitwisseling met kunstenaars in Europa. Theater, dans en muziek zijn de kerndisciplines van het festival.

Sinds dit jaar zijn wij het nieuwe festivalhart voor de Amsterdam editie.

8 - 17 oktober 2015
website

 

  

ADE - Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is de wereldleider qua electronische muziek platforms en is het grootste club festival van de wereld voor alles subgenres van de electronische muziek.

Dit jaar doen wij voor de tweede keer mee, met een programma op maat gemaakt voor ons huis. 

14 - 18 oktober 2015
website

 

  

Brainwash

Brainwash is het nieuwe inhoudelijke festival van Amsterdam. Na een uitverkochte eerste editie keren zij in oktober terug. Invloedrijke denkers uit binnen- en buitenland confronteren je met de belangrijkste wetenschappelijke, maatschappelijke en persoonlijke uitdagingen van onze tijd. We selecteren de grootste sprekers en de beste programma’s op de mooiste plekken in Amsterdam.

Voor de tweede editie vervoegen wij de theaters van de Nes als locatie.

24 oktober 2015
website

 

  

RIGHTABOUTNOW Festival

RIGHTABOUTNOW Festival is een meerdaags event van RIGHTABOUTNOW INC. waarbinnen een koppeling van jonge kunstenaars en gevestigde kunstenaars uit verschillende disciplines, “scenes”, nationaal en internationaal bij elkaar gebracht worden in een party-achtige setting. RIGHTABOUTNOW INC. vraagt de kunstenaars daar hun werk te tonen en de interactie, zowel backstage als frontstage, met elkaar aan te gaan. Door middel van het RIGHTABOUWNOW Festival wordt de multidisciplinaire programmering in een breder maatschappelijk, stedelijk, cultureel en internationaal perspectief geplaatst.

december 2015
website

 

 

Afrikaanse Kultuurfees Amsterdam

Het Afrikaans is een dochtertaal van het Nederlands, ontstaan uit zeventiende-eeuwse Nederlandse dialecten, en wordt nu door zo’n zeven miljoen mensen als moedertaal gesproken, voornamelijk in Zuid-Afrika en Namibië. Het is een multiculturele taal die kan bogen op een ongelooflijk rijke culturele traditie met name op muzikaal en literair gebied. Het Afrikaans bloeit in cultureel opzicht als nooit te voren en het aantal artiesten dat zich in deze taal uitdrukt, groeit enorm, evenals de belangstelling voor de populaire Afrikaanse Kultuurfees met vooral veel muziek, theater, literatuur en film.
Stichting Festival voor het Afrikaans is opgericht om Afrikaanse artiesten een podium te bieden en ze eveneens kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. 

In 2016 zijn 

8 - 10 april 2016
website

 

 

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }