Antithesis, the future of the image {Michiel Vandevelde}

Antithesis-b5d84410ed862b07a1646b138c9ac22b-popup-l.jpg

Foto Clara Hermans 

Hoe bepalen bewerkte en gemanipuleerde beelden onze blik op de wereld? De laatste decennia verbleekt de rol van geschreven taal zienderogen: beelden nemen steeds meer de bovenhand als krachtig communicatiemiddel.

Antithesis, the future of the image stelt vragen als: wat zijn beelden? Wat is de toekomst van het beeld? En wat zijn de gevolgen voor de publieke ruimte? Danser Michiel Vandevelde poneert rond deze vragen enkele theses én een antithese. Het resultaat is een voorstelling waar geprojecteerde tekst het opneemt tegen gedanste beelden en bewerkte popmuziek. Een literaire-youtube-dans-documentairevoorstelling.

De voorstelling is gebaseerd op het principe van ‘reappropriatie’: het hergebruik van bepaalde materialen. De dans en muziek refereren aan populaire videoclips en popmuziek, de beelden aan een publiciteitsteaser van Levi’s, en de tekst bestaat uit citaten uit filosofische en politieke teksten.

 

De pers over Antithesis, the future of the image:

Michiel Vandevelde groef zich in stapels literatuur in en bekeek de populairste dans- en muziekvideo's op YouTube. Het resultaat doet de hersenen knarsen én bezorgt je vervolgens een knoert van een aha-erlebnis. ” Knack ****

 

Creatie / dans: Michiel Vandevelde
Feedback: Dries Douibi
Grafisch ontwerp: Ward Heirwegh
Techniek: Tom BruwierDatum
Ma 5 september 2016
Aanvang 19.00 uur 

Entree
Normaal: €17,50
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €15

 

 

Bestelkaarten.gif

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }