Begeerte heeft ons aangeraakt {Het Derde Bedrijf}

Begeerte_Anniek_derde bedrijf_DEF

Foto: Anniek Pheifer door Carine Bijlsma

Logo derde bedrijf

BEGEERTE HEEFT ONS AANGERAAKT
naar de roman van Bert Natter

Bij de vuurwerkramp in Enschede verliest Lucas Hunthgburth zijn beste vriend. Zijn werk als conservator Oude Muziekinstrumenten biedt hem nauwelijks kans om zijn verlies te verwerken. Dan volgt een telefoontje van Diederik Dembeck, die hem een zeldzaam 17e eeuws klavecimbel wil tonen. Lucas besluit af te reizen naar het Groningse gehucht waar de Dembecks wonen. Hij wordt meegezogen in het vreemde leven dat zij leiden op hun statige landgoed. Tijdens zijn zoektocht naar de echtheid van de klavecimbel ontmoet hij een aantal merkwaardige dorpsbewoners, is hij getuige van een bizarre begrafenis en zit hij aan bij een diner dat volledig uit de hand loopt. Lucas ontmoet er Dido, de begeerlijke zus van Diederik, die een uiterst begaafd klaveciniste blijkt te zijn. Zij maakt de wonderbaarlijkste muziek die hij ooit heeft gehoord en een verzengende, maar onmogelijke liefde bloeit op.

Tom Blokdijk bewerkte het bejubelde romandebuut van Bert Natter, waarmee hij de Selexyz Debuutprijs 2009 won, voor toneel. Begeerte heeft ons aangeraakt  is een even grotesk als tragisch verhaal over genialiteit & gekte, vriendschap & liefde, muziek & dood.

Regie: Theu Boermans
Bewerking: Tom Blokdijk
Met: Marcel Hensema, Anniek Pheifer en Bart Klever

Speeldata

* Compagnietheater, Amsterdam  
Try-Outs: 14 & 15 september 
Première: vrijdag 16 september
Voorstellingen:
6 t/m 8 oktober
11 t/m 15 oktober
Aanvang: 20.30 uur

EXTRA:

Op zondag 9 oktober kunt u in het Compagnietheater een speciaal concert bijwonen. Schrijver Bert Natter draagt passages uit zijn boek voor, Klavecinist Menno van Delft speelt meesterwerken uit de barok die in het verhaal voorkomen. Meer informatie leest u hier.

Voorafgaand aan de voorstelling van woensdag 12 oktober gaat journalist Theo Hakkert (Tubantia) in gesprek met schrijver Bert Natter. 16.30 - 17.30 uur.

Voorafgaand aan de voorstelling van donderdag 13 oktober gaat journalist Kester Freriks (NRC Handelsblad) in gesprek met schrijver Bert Natter. 19.30 - 20.00 uur.

Prijzen:
€ 20,-/ € 17,50 / € 15,- (Try-Out).
Voor kaartverkoop klikt u hier.

Het boek 'Begeerte heeft ons aangeraakt' is in een speciale theateruitgave ook te koop aan de kassa van het Compagnietheater. Meer informatie over het boek leest u hier.
 

Begeerte heeft ons aangeraakt in de pers:

"Boermans maakt fraai gebruik van de theatrale mogelijkheden om de beeldende kunst en muziek uit Natters roman zichten hoorbaar te maken". (Parool)

"Hensema levert als verteller, vrijwel non-stop op toneel en aan het woord, een bewonderenswaardige prestatie". (NRC)

"dat dit prachtige verhaal over een ondoenlijke begeerte ook in het theater thuishoort, is met deze bewerking
wel bewezen" (Volkskrant)

"De toneelversie van 'Begeerte heeft ons aangeraakt' raakt doeltreffend de kern van de roman: de ongrijpbaarheid van de begeerte" (Trouw)

"dit moet je zien. Punt" (CJP)

Speeldata in andere theaters:
* Koninklijke Schouwburg, Den Haag:

19 t/m 22 september. Aanvang: 20.30 uur (tijdens THEUBOERMANS@WORK)
0900 3456789 (telefoonnummer niet gratis)

* Toneelschuur, Haarlem:
30 september en 1 oktober. Aanvang: 20.30 uur
023 5173910


 

 

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }