Club Paradis {Tg Landgenoten}

Tgl-clubparadis web.jpg

 

Clubparadis-6.jpg

Foto Rene Castelijn

 

 

Hayat is een jonge, alleenstaande Nederlandse moeder van Marokkaanse afkomst. Wanneer haar zoon Karim een zelfmoordaanslag pleegt in het Rijksmuseum, spat haar wereld uit elkaar. Omdat ze geen afscheid van hem heeft mogen nemen, gaat ze zelf op zoek naar zijn overblijfselen. Ze komt terecht in Marokko, op de plek waar haar zoon ligt begraven. Daar ontmoet ze grafdelver Amezyan. Hij ontfermt zich over Hayat en belooft haar Karim’s graf te vinden in ruil voor haar angst, dromen en liefde. Wat volgt is een fysiek en mentaal zware tocht, waarin ze oog in oog komt te staan met een gruwelijk verleden, een angstaanjagende werkelijkheid en een hoopvolle toekomst. 

Club Paradis is de eerste voorstelling van Theatergroep Landgenoten. De voorstelling snijdt grote, actuele en urgente thema’s aan: discrepantie tussen religieus moraal en het verlangen naar vrijheid, cultureel gevangenschap, religieus fanatisme en jihadisme onder Nederlandse jongeren, angst voor verstoting uit de gemeenschap, onvoorwaardelijke liefde en de dood.

Theatergroep Landgenoten is uit noodzaak en engagement geboren, en laat een authentieke stem horen in de turbulente tijden waarin we leven. Artistiek leiders Yahya Gaier en Nisrine Mbarki vertellen confronterende, kwetsbare en gedurfde verhalen uit het hart van de samenleving. 

 

"Theatergroep Landgenoten maakt met Club Paradis een onberispelijke landing in het Nederlandse theaterlandschap en is daarin een prettige aanwinst."
**** Theaterkrant

"Een dodensprookje met echo’s uit de wereld van het moderne kalifaat, vermengd met de verbijsterde observaties van eenvoudige mensenkinderen, en de gezangen van de doden van dichtbij en ver weg."
Loek Zonneveld, De Groene Amsterdammer

 

 

Regie: Yahya Gaier
Tekst: Nisrine Mbarki
Spel: Mohammed Azaay & Esma Abouzahra
Muziek: Beppe Costa
Decor: Roos Veenkamp
Kostuums: Sergio Cruz
Licht: Axel Dikkers
Techniek: Gert van Elderen
Productie: Djoeke Westdijk

 

 

Datum
Di 29 & wo 30 nov 2016
Aanvang 20.30 uur 

Entree
Normaal: €17,50
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €15

 

*De voorstelling op 29 november is onderdeel van de We Are Public selectie

 

Bestelkaarten.gif

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }