Conference Room {Theatre Hotel Courage}

Palestina, freedom theatre[4].jpg

 

Ouda and moustachi[5].jpg

 

Theatre Hotel Courage (THC) is het internationale theatergezelschap van Katrien van Beurden. Samen met haar kernteam, bestaande uit o.a. Anne Fé de Boer, Remy van Kesteren, Sacha Muller, Thomas van Ouwerkerk en Peter Vigh, verzamelt ze verhalen van over de hele wereld. Deze verhalen krijgen gestalte in een eigen ontwikkelde theaterstijl met archetypische maskers. De maskers vertegenwoordigen de mensheid met personages uit alle lagen van de samenleving, zoals de oude vrouw, de dictator, de manager en de vluchteling. De universele karakters worden op virtuoze wijze gespeeld door de acteurs. In een volstrekt lege ruimte brengen zij samen met de muzikanten - met alleen mime, muziek en de maskers - de verzamelde verhalen tot leven. Verhalen vanuit de vraag hoe iedereen probeert te overleven in de wereld van vandaag.
Het theater van THC is een zeer virtuoos, niet-rationeel en tragikomisch theater dat verbindt vanuit speelsheid en op die manier lastige en urgente thema’s aanboort en toegankelijk maakt voor een breed publiek.

De afgelopen drie jaar reisde THC, op basis van eigen investering, de wereld over met de vraag: “Als de wereld een hotel zou zijn, wat is dan jouw positie in dit hotel en welk archetypisch masker zou je zijn?” In Amerika, Iran, Ghana, India en Palestina verzamelden ze verhalen, karakters en een internationale cast. Deze cast zal in het najaar 2017 naar Nederland afreizen. Samen met het kernteam zullen zij van alle verzamelde verhalen één voorstelling maken - ‘A room with a view’- dat zich afspeelt in een imaginair multicultureel hotel, in Nederland. Dit hotel is een metafoor voor de geglobaliseerde wereld waarin ieder zijn plek heeft. Waarin iedereen streeft naar een beter leven. Hier worden op speelse wijze verhalen gedeeld, (culturele) verschillen zichtbaar gemaakt en universele behoeftes blootgelegd.

De ‘Conference Rooms’ zijn avonden waar het publiek een kijkje in de keuken krijgt van THC. Waar verzamelde verhalen gedeeld worden, verhalen van het publiek ter plekke worden geïmproviseerd en waar de spelers op speelse wijze vertellen over hun reizen.

Hotel Courage wil een theater creëren waarin iedereen welkom is, nieuwsgierigheid naar de ander de grootste bron van creatie is en ze samen met het publiek tijd, ruimte en cultuur overstijgt. Door de Courage speelstijl kunnen de acteurs en musici verhalen spelen en delen op de meest uiteenlopende plekken. Het publiek is de spil waar alles omdraait, daar verbinden ze, delen ze, ontmoeten ze.


Hotel Courage nodigt die dag 50 vluchtelingen uit om gratis de voorstelling bij te wonen. U kan een 'kaartje voor de ander' kopen en betaal je daarmee een kaartje voor een van de vluchtelingen.

 

Datum
Do 9 maart 2017
Aanvang 20.30 uur 

Entree
Normaal: €12,50
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €10

 

*De voorstelling is onderdeel van de We Are Public selectie

 

 

Bestelkaarten.gif

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }