De eenzame weg {Het Derde Bedrijf}

DEW_secenefoto1

Logo derde bedrijf

 van Arthur Schnitzler, regie Theu Boermans

Een familie valt uit elkaar, een groep vrienden lost zich op, een succesvolle schrijver plant een reis naar de dood. Iedereen is met zichzelf bezig en met zijn angst alleen oud te worden. Men klampt zich vast aan de kinderen: de jonge mensen moeten een remedie bieden. Een stuk over de nadagen van de babyboom-generatie.

Synopsis
Gabriele Wegrat heeft niet lang meer te leven. Ze nodigt haar oude vrienden, de excentrieke schrijver Stephan von Sala, de charismatische schilder Julian Fichtner en de beroemde actrice Irene Herms voor een laatste keer uit. In haar gezelschap en dat van haar man halen ze jeugdherinneringen op.
Na Gabrieles dood worden de sporen zichtbaar, die het leven bij elk van hen heeft achtergelaten. Ze waren het middelpunt van de wereld en in het midden van de wereld was alles even belangrijk en even onbelangrijk voor hen. Nu ze bereikt hebben wat ze wilden, is er niets meer over om naar te verlangen. Wat is overgebleven, is de onmacht zich te binden en wat op hen afkomt is de angst om te vereenzamen.

Rolverdeling
Professor Wegrath: Harry van Rijthoven
Gabriele Wegrath: Tamar van den Dop
Felix Wegrath: Benja Bruijning
Johanna Wegrath: Katja Herbers
Julian Fichtner: Jappe Claes
Stephan von Sala: Steven van Watermeulen
Irene Herms: Myranda Jongeling
Doctor Franz Reumann: Mike Reus

Tekst: Arthur Schnitzler
Regie: Theu Boermans
Vertaling: Tom Kleijn
Spel: Benja Bruijning, Jappe Claes, Tamar van den Dop, Katja Herbers, Myranda Jongeling, Mike Reus, Harry van Rijthoven en Steven van Watermeulen.
Dramaturgie: Rezy Schumacher
Decor: Bernhard Hammer

De eenzame weg is een productie van Het Derde Bedrijf. De Theatercompagnie speelde De eenzame weg eerder in 2008.

SPEELDATA
17, 18 maart (try-out)
19 maart (première)
21, 22, 24, 26, 27 en 28 maart, 
10 (matinee), 12, 13, 15, 16, 17 (matinee) april

Aanvang:
20.30 uur (matinee 15.00 uur)

De voorstelling op 17 april wordt voorafgegaan door een inleiding van socioloog Andries van den Broek. Van den Broek promoveerde op een studie over de sociologische betekenis van generaties en is verbonden aan het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Hij schreef Wisseling van de wacht: generaties in Nederland. (aanvang 14.00 uur)

Prijzen:
Try-out:  15,- (1e rang) en 12,50 (2e rang)
Voorstelling: 20,- (1e rang) en 17,50 (2e rang) ; 15,- (CJP/Stadspas)

De eenzame weg in de pers (2008):

“Ontroerende eenzame weg van kunstenaars” (AD)

'Allen brengt hij tot een hoog spel niveau.' (NRC)

‘Boermans bewijst opnieuw een belangwekkend regisseur te zijn van het klassieke repertoire, dat hij telkens op geëigende wijze afstoft’ ‘ Herbers weet diep te ontroeren’
(Volkskrant)

‘…Boermans bewijst mede door het fijne toneelspel van de acteurs, de onderhoudende dialogen, het intrigerende toneelbeeld en de spectaculaire vormvondst…dat Schnitzler meer dan de moeite van het spelen waard is.' ‘Jappe Claes speelt met een prettige geslepen nonchalance.’
(Telegraaf)

'hij geeft de integrale tekst het volle pond en laat met een zorgvuldig spelende groep overtuigend zien, dat Schnitzlers kijk op de samenleving bepaald niet uit de tijd is’ (Trouw)

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }