De koperen tuin {Christiaan Kuyvenhoven}

02 portret christiaan kuyvenhoven - de koperen tuin.jpg

Foto Ralf Mitch

 

 

 

Monoloog van pianist/acteur Christiaan Kuyvenhoven naar de roman van Simon Vestdijk; met pianomuziek van Bizet, Chopin, Beethoven en Horowitz.

Als Nol Rieske door zijn moeder wordt meegenomen naar ‘de Tuin’ raakt hij betoverd door het koperorkest. De muziek neemt bezit van hem en hij danst met Trix. Dit merkwaardige meisje, de drankzuchtige dirigent Cuperus, en de magische klanken van de muziek bepalen zijn jeugd in het provinciestadje W... Een opvoering van de opera Carmen zal ingrijpende gevolgen hebben voor zijn leven. Het luidt de maatschappelijke afgang van zijn muzikale held Cuperus in, en zet Trix aan tot een dramatisch besluit. Nol probeert zijn rol hierin te bepalen door zijn jeugdherinneringen op een rij te zetten. Deed hij er goed aan het theater voortijdig te verlaten? Of had hij Trix voor haar lot kunnen beschermen en haar voor eens en voor altijd voor zich kunnen winnen?

Met De Koperen Tuin zet Christiaan Kuyvenhoven zijn samenwerking met regisseur Laurens Krispijn de Boer voort. Samen bewerkten zij dit hoogtepunt uit de Nederlandse literatuur tot een ontroerende, muzikale monoloog. Christiaan kruipt in de huid van Nol Rieske, en speelt pianomuziek van Bizet, Chopin, Beethoven en Sousa/Horowitz. Toppianist Kuyvenhoven presenteerde zich in 2013 succesvol als theatermaker met de voorstelling ‘Cosima’. Kuyvenhoven is niet alleen een begenadigd pianist, hij is ook een rasverteller, kopten de 4-sterrenrecensies. 

 

Piano & spel: Christiaan Kuyvenhoven
Regie: Laurens Krispijn de Boer
Licht & decor: Blauwe Uur
Romanschrijver: Simon Vestdijk

 

Datum
Zo 6 maart 
Aanvang 15.00 uur


Entree
Normaal: €17,50
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €15


*De voorstelling is onderdeel van de We Are Public selectie

 

Bestelkaarten.gif

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }