De liefde maakt dorstig {Elisabeth Bas Producties}

Bootje medium.jpg

 

over de zoektocht naar een moeder
in een vrouw die dat niet kon zijn
en over de veerkracht van de liefde van een kind.

 

 

Iedereen heeft een moeder. 

 

Ik heb een moeder.

Tenminste, er is een vrouw die mij 9 maanden bij zich gedragen heeft. Een vrouw die mij in een lege koffer legde bij gebrek aan wieg. Sindsdien is mijn moeder een ongrijpbare schim: aaneengeregen diagnoses, gesloten inrichtingen, onscherpe foto's en flinters verhalen. En toch zoek ik in haar ogen naar iets waarvan ik zelf niet weet wat het is. Einsteins definitie van gekte is: ‘Iedere keer hetzelfde doen in de hoop dat de uitkomst zal veranderen.’ Wie is hier nou gek? 

In ‘De liefde maakt dorstig’ giet actrice Ellen van Rossum een moeder in de mal van haar verlangen, en neemt ons mee op een uitzonderlijk persoonlijke, mooie, bizarre, hilarische, schrijnende en vooral herkenbare zoektocht naar dat wat ‘moeder’ is. 

'Mijn oma was mijn moeder en mijn opa voelde meer als mijn oma. Mijn oma was ook mijn vader, want mijn vader was er niet. Mijn moeder was er wel, maar niet bij mij.

Een paar jaar later werd mijn tánte mijn moeder. Mijn oma werd toen een soort tante. Mijn opa ging dood, mijn oma dus eigenlijk ook. Mijn oma kreeg toen een vriend, mijn stiefopa. Maar mijn stiefopa was meer een buurman.’  


Spel en tekst: Ellen van Rossum
Regie: Cézanne Tegelberg
Dans: Manou Koreman
Teksten: Sylvia de Boer
Lichtontwerp: Esther Love
Productie: Lique van Gerven

 

 

Datum
Za 18 maart 2017
Aanvang 20.30 uur 

Entree
Normaal: €15
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €12,50

 

*Deze voorstelling is onderdeel van de We Are Public selectie.

 

Bestelkaarten.gif

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }