De slechtste verdwijnshow {Gale Rama}

Sterresoet.jpeg

Foto Mitchel van Essen

 

 

 

 

De slechtste verdwijnshow is motivational stand-up met een ironische ondertoon. Een actrice zal zich voor uw ogen blootgeven en zo transparant worden dat ze verdwijnt.
Kwetsbaarheid dwingt ons soms tot een radicaal besluit, een besluit om helemaal alleen te zijn. De slechtste verdwijnshow is een verlangen naar onafhankelijkheid.

Dat we op ons bek gaan is een gegeven, maar de keus om weer op te staan ligt bij jezelf.Gale Rama (Paramaribo,1989), studeert in juli 2016 af aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
Samen met klasgenoot Elias de Bruyne maakte ze in 2014 furore op festival de Parade en het Fringe met hun voorstelling Maria Geniaal. Hier zochten ze de grenzen van sociale gedragscodes en alter ego’s op doordringende wijze op. Ook haar voorstelling Homemadewas een succes op de Parade. Samen met Shailesh Bahoran onderzocht ze haar seksualiteit en culturele identiteit via Bollywood: de populairste filmindustrie van India, het land waar haar wortels liggen.
Als performer speelde ze o.a. in Voorjaarsoffer van Maastd, Opening Ceremony van Kenneth Homstad, SWEEP van Tine Wilde, Power to the People van Wij zijn Dox en Boost OP12 van de Vlaamse Radio en Televisieomroep. Volgend seizoen zal ze in twee producties van Maastd te zien zijn.

Gale Rama en Sterresoet van Schooten werkten eerder dit seizoen samen voor For rest, een solo over een mens dat zich terugtrekt in het bos om totale onafhankelijkheid op te zoeken. Na een paar succesvolle speelbeurten in het Amsterdamse Bos gaan ze opnieuw een samenwerking aan voor De slechtste verdwijnshow, een vorm die schippert tussen stand up en motivational speech. Ze raakt gefascineerd door de American Dream cultuur waarbij Dj Khaled, Will Smith en Ted Talks haar om de oren vliegen. Gale voelt zich enerzijds aangesproken op haar eigen verantwoordelijkheid en vraagt zich anderzijds af in hoeverre de mens het alleen-zijn echt aan moet gaan.


Concept, spel, tekst: Gale Rama
Coaching, regie, tekst: Sterresoet van Schooten

Met dank aan: Loes van der Pligt, Anouk Van Kolfschoten, Mitchel van Essen en Stella van Leeuwen 


Datum
Wo 16 en do 17 maart
Aanvang 18.00 uur


Entree
Normaal: €8

 

 

Bestelkaarten.gif

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }