De Tweede Wereld {LYNX}

Dtw-lowres.jpg     

Foto Joost de Haas

 

Img 1517.jpg

Foto Bowie Verschuuren

 

 

 

 

 

Terwijl Anna zich in allerlei bochten wringt om onder de terreur van de Poolse inlichtingendienst uit te komen, stort Monika zich vol overgave op haar werk voor de Stasi. Twee vrouwen achter het IJzeren Gordijn, overtuigd van hun gelijk, op zoek naar een beter bestaan. Slachtoffer en dader in een uiterste poging hun geliefden te behoeden voor de terreur waar zij zelf onder lijden. Hoe kun je trouw blijven aan jezelf als je moet overleven in een totalitair systeem?

Julia van de Graaff en Gonny Gaakeer gaan in een muzikale voorstelling op zoek naar de held en de verrader in zichzelf. Zij worden bijgestaan door multi-instrumentalist Radek Fedyk die de toeschouwer mee zal nemen op een muzikale reis langs Poolse rock en Duitse punk. De regie is in handen van Leen Braspenning. 'De Tweede Wereld' is gebaseerd op documentair materiaal uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw: interviews met informanten van geheime diensten in het voormalig Oostblok. De theatermakers maken aan de hand van het verleden een vergelijking met het heden.

LYNX is opgericht door Julia van de Graaff en Gonny Gaakeer. Eerder verenigden zij hun krachten bij Zeelandia in het publiekssucces ‘Zeeuwse Vrouwen', een initiatief van Gonny Gaakeer. In 2012 kwam eveneens bij Zeelandia hun gezamenlijke project uit, 'King, sweet King' van Paul Pourveur, een voorstelling over het familiebedrijf en snoepimperium Van Melle gebaseerd op de Zeeuwsvlaamse familie van Julia van de Graaff. In april en mei 2016 speelt ‘Zeeuwse Vrouwen 2’ door het hele land .

 

Idee, concept, spel: Julia van de Graaff & Gonny Gaakeer
Tekst Gonny: naar het boek ‘Geschützte Quelle’ van Irena Kukutz en Katja Havemann
Tekst Julia: gebaseerd op interviews van Julia van de Graaff met haar Pools Russische Familie
Bewerking: Julia van de Graaff, Gonny Gaakeer en Leen Braspenning
Regie & Vormgeving: Leen Braspenning (BRASARTvzw)
Muziek: Radek Fedyk
Beeld en geluid: Johann van GerwenDatum
Vr 2 & za 3 december, 20.30 uur, grote zaal

Entree
Normaal: €17,50
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €15

 

Bestelkaarten.gif

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }