De Uitdaging {Giovanca}

 

 Giovancanovellas.jpg

De Uitdaging is een muzikaal concept van pianist/componist Thijs Borsten waarmee hij al een aantal seizoenen met succes de podia in Nederland bezoekt. 

Pianist/componist Thijs Borsten nodigt twee uiteenlopende artiesten uit
 de uitdaging met elkaar aan te gaan. Gezamenlijke drijfveren als liefde, heimwee, angst en verdriet zijn de thematische aanknopingspunten voor onverwachte muzikale performances!
Aan de hand van verrassende vragen in verschillende rondes daagt Thijs Borsten zijn gasten uit het mooiste uit zichzelf en de ander te halen. Giovanca versus Neco Novellas (Mozambique)

De uitsmijter van ‘De Uitdaging’ belooft een bijzondere te worden. Soulzangeres Giovanca ontmoet één van de swingendste muzikanten van Nederland: Neco Novellas. De combinatie van soulmuziek met de Mozambikaanse muziek met Braziliaans tintje van zanger en gitarist Neco heeft alles in zich om een geheel nieuwe stijl op te leveren. De muzikale kameleon Neco Novellas en de prachtige stem van Giovanca zullen elkaar in ieder geval fraai aanvullen.

Giovanca Ostiana (Alkmaar, 1977), is zowel een begenadigd zangeres, tekstschrijfster als model. Begonnen als achtergrondzangeres treedt ze sinds 2006 steeds meer op de voorgrond met haar eigen muziek. Eind 2007 stond zij in de hitparade met "As long as we're in love", een duet met Wouter Hamel. In 2010 ontving ze een Zilveren Harp. Tegenwoordig verschijnt Giovanca ook regelmatig in De Wereld Draait Door, Het Parool en de Nieuwe Revu.

Neco Novellas (Mozambique), studeerde klassiek gitaar in Portugal en trok vervolgens als singer-songwriter door Europa. Hij kwam in Nederland terecht om te studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Door zijn klassieke, westerse opleiding onderscheidt de als Anselmo Joao Johanhane geboren muzikant zich van veel van zijn collega’s uit de wereldmuziek.

Datum
VR 17 apr
Aanvang: 20.30 uur 

Entree
Normaal: 15,-
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: 12,50

Bestelkaarten.gif

   Meer informatie over de gehele reeks muzikale ontmoetingen 
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }