De Therapiegeneratie {HartenJagers}

Nieuw beeld tg © cornelie tollens-kl.jpgFoto Cornelie Tollens

HartenJagers is een jong theatercollectief uit Amsterdam. In september 2015 gaat hun eerste grote zaal voorstelling De Therapiegeneratie in première. Een nieuwe tekst van Lykele Muus over de gevolgen van moderne opvoeding, de stijgende populariteit van depressief zijn en een maatschappij waarin je succesvol moet zijn om te overleven.

Depressief zijn is hip. Het halve land slikt anti-depressiva. Je bent eerder gek als je niet in therapie zit. In De Therapiegeneratie komen zes ambitieuze en populaire jongelingen samen in één praatgroep. Een bekende actrice met anorexia, een danseres met een Napoleoncomplex, een cabaretier met een angststoornis, een verslaafde advocaat, etcetera. Ze praten over de individualisering van de samenleving en de psychologische gevolgen van hun honger naar succes. Zijn we watjes geworden en is depressiviteit modieuze aanstellerij? Of is het misschien de rekening die we betalen voor de torenhoge eisen die we aan onszelf en elkaar stellen?

HartenJagers is een jonge groep theatermakers met een grote ambitie. Hun eerste voorstelling ‘Wij Vieren’ (Fringefestival 2011) was de eerste stap van een hele lange wandeling langs theater, film, musical en kleinkunst: toegankelijke podiumkunst van hoge kwaliteit.
Daarna maakten ze onder meer de voorstelling ‘Herfst’ en waren ze twee seizoenen lang de drijvende kracht achter het maandelijks terugkerende try-out podium MONDOV in het Compagnietheater. Een podium dat in korte tijd uitgroeide tot een onmisbaar begrip in de Amsterdamse cultuurscene. 

Spel: Oscar Aerts, Wart Kamps, Mira van der Lubbe, Steef de bot, Eva Marie de Waal, Isis Cabolet en Daniel Cornelissen 
Regie: Job Gosschalk
Tekst: Lykele Muus
Productie: Martha van Meegen 
Zakelijke leiding: Danny van Zuijlen 

www.hartenjagers.com

Datum
Wo 16 t/m zo 20 september
Aanvang wo t/m vr 20.30 uur / za 22.00 uur / zo 15.00 uur 

Entree
Normaal: €17,50
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €15
AAN TAFEL
Combitickets Plat du jour + De Therapiegeneratie v.a. €37,50

*De voorstelling op 16 september betreft een try-out. De entreeprijs voor deze voorstelling is €15 (normaal) en €12,50 (CJP, Stadspas, Student, ACT-pas)

Bestelkaarten.gif 

   
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }