Double Portraits {Sanne Clifford & Gretchen Garnett}

26293661134 de16d13a5c o.jpg

Foto Alexander van der Linden

 

 

‘Double Portraits’ is een double bill van dansmakers Sanne Clifford en Gretchen Garnett.
Deze zelfstandige jonge choreografen laten twee nieuwe werken en een dansfilm zien: 

‘Mira Mira’
Een solo dans-performance over danseres Miroljuba, ook wel Mira genoemd, en haar blik op de wereld. In het Spaans betekent 'mira' hij/zij kijkt. De titel betekent daarom 'Mira kijkt' en 'kijk Mira'.
In 'Mira Mira' geeft Mira als danseres en als individu weer hoe zij omgaat met de invloeden van buitenaf en wat dat doet met haar innerlijke wereld. Ze is nu 31-jaar en is daarmee letterlijk en figuurlijk in een nieuwe fase van haar leven gestapt. Wat nu? Wij kijken naar Mira en Mira kijkt naar ons, het publiek, de wereld, en speelt met de invloeden van haar blik en beweging.
‘Mira Mira’ had haar première op het Monodance Festival in Boedapest (mei 2016) en speelt vanaf september 2016 in Nederland.

Choreografie: Sanne Clifford
Dans: Miroljuba Petrova

 

‘Sync’
Een duet geïnspireerd op het idee dat orde voortkomt vanuit chaos. Er is gewerkt vanuit natuurlijke ritmes: in het lichaam en het menselijk contact, de interacties. Welke effecten hebben deze ritmes op de dansers en hun onderling contact, hun gedrag op de omgeving en de mensen om zich heen?
Sync beleeft haar première tijdens ‘Double Portraits’ in het Compagnietheater.

Choreografie: Gretchen Garnett
Dans: Valeria Nappi en Camilla Bundel

 

‘I want to I have to’
Een korte dansfilm over het primitieve gevoel van vrijheid en de expressie die ons laat dansen; het verlangen en de overgave om in het moment, in de dans op te gaan.
‘I want to I have to’ is een samenwerking van Sanne Clifford en Edu Hernandez. Zij maakten de film in 2015 en sindsdien is het op verschillende festivals en theaterevents te zien geweest, waaronder: Young Makers Platform op Roestige Planken in Amsterdam en Young Choreographers – the Festival 2015 in Kopenhagen.

Choreografie: Sanne Clifford
Camera & Edit: Edu Hernandez
Muziek: Alberto Monty
Dance: Fabiana Carchesio, Karin Foschetti, Sara Gil, Isabelle Nelson & Alice Tossut

 

Sanne Clifford is medeoprichter en artistiek leider van ‘Choreolab Europe’, een platform voor artistiek onderzoek in hedendaagse dans en choreografie. Daarnaast is zij werkzaam als choreograaf, danser, docent en coach vanuit haar thuisbasis in Amsterdam. Ze studeerde onder andere de Master Choreografie aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten en de Master Kunsteducatie aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten.
www.sanneclifford.nl

Gretchen Garnett is een Amerikaanse choreograaf, danser en docent die sinds 2012 in Amsterdam is gebaseerd. Ze studeerde dans aan de University of Illinois, Urbana-Champaign en verhuisde vervolgens naar San Fransisco waar ze tot 2012 werkte met onder andere: Aura Fischbeck Dance, Leyya Tawil’s Dance Elixir, RAWdance, little seismic dance company, Janice Garrett en Charles Moulton.  
www.gretchengarnettanddancers.com 

Datum
Zo 25 september
Aanvang 15.00 uur

Entree

Normaal: €12,50
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €10

 

Bestelkaarten.gif

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }