De Eenzame {PM Productions}

 

Manoushka audrey de eenzame.jpeg
Foto: Carla Kogelman

Een toneelstuk over eenzaamheid, onvermogen tot leven, gemiste kansen en een afwezige vader.

'De Eenzame' is een theaterstuk, een eenakter over een Surinaamse vrouw Audrey die werkt in een mortuarium. 'De Eenzame' is geschreven door de Surinaamse schrijfster Cheryl Vliet. Van autobiografische elementen en fictie maakt ze een aangrijpend verhaal waar een aantal thema’s op organische wijze langskomen: eenzaamheid, de afwezige vader, moeder-dochter-relaties, het vinden van een partner, verlies.

Audrey is alleen.
Geen man, geen kinderen, nauwelijks vrienden.
De band met haar moeder is niet geweldig.
Audrey neemt het haar kwalijk dat ze niets over vroeger en over haar vader wil vertellen.
De enige plek waar Audrey zich thuis voelt is het uitvaartcentrum waar ze werkt.
Tot op een dag een onbekende man haar wereld op zijn kop zet.

Comfort Food & Comfort Songs
Na de voorstelling is er in de foyer van het Compagnietheater comfort food te krijgen en zijn er comfort songs te horen.
Manoushka en Borger Breeveld (Wan Pipel, Kon hesi baka) spelen en zingen liedjes die bij begrafenissen horen, liedjes uit haar jeugd en liedjes om te troosten.
Een mini concert van vader en dochter. 

Medewerkers
Schrijfster Cheryl Vliet is geboren en opgegroeid in Paramaribo. Schrijven is altijd haar passie geweest.  Kort na de eeuwwisseling kwam Cheryl naar Nederland. Zij is actief bij de Surinaamse radio presenteert programma’s,  schrijft korte verhalen en produceert hoorspelen. In 2012 schreef ze "De eenzame" als onderdeel van de Hollandse Nieuwe  toneelschrijfcursus. Cheryl schrijft ook levensverhalen voor mensen. In het dagelijks leven werkt ze bij een bureau voor fondsenwerving en is ze actief als consulent bij een vakbond.

Actrice Manoushka Zeegelaar Breeveld speelde in diverse produkties van Theater Cosmic, waaronder het succesvolle Koningin van Paramaribo (2001). Naast acteren en zingen schrijft Manoushka voor film en theater, o.a. haar eigen muziektheatervoorstellingen. Op televisie had ze een vaste rol in politieseries als Blauw Blauw en Grijpstra en De Gier. Haar speelfilmdebuut is in Paula van der Oest’s Madame Jeanette. Ze was te zien in de films Sonnyboy en Mijn opa de bankrover en afgelopen seizoen (2013/2014) als Mammy in de theaterproductie Gejaagd door de wind. 

Paulette Smit is actrice, schrijfster en regisseur.
Ze was werkzaam als artistiek coördinator bij Cosmic theater (later MC theater). Onder haar hoede vond ieder jaar het succesvolle schrijversfestival Hollandse Nieuwe plaats. Koorts,  Voorlopig Familie en Catwalk zijn stukken van haar hand. Ze regisseerde o.a. Friezen De gelukkige klas met Philip Freriks. Sinds 2005 werkt ze bij Stichting Julius Leeft! die pijnpunten in de Nederlandse geschiedenis op het toneel brengt.

 

Datum 
ZA 7 maart
Aanvang 20.30 uur
Duur ca 70 min.

ZO 8 maart 
Aanvang 15.00 uur 

Entree
Normaal: 15,-
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: 12,50

Bestelkaarten.gif

 

   
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }