Expositie Daphne Rosenthal

Beeld daphne rosenthal.jpg

 

Img 0334 copy.jpeg

Speciaal voor het Compagnietheater maakte Daphne Rosenthal een aantal nieuwe installaties. Ze nodigt u uit in haar wondere wereld vol associaties, verlangens en nutteloosheid. Rosenthal laat zich leiden door hoe allerlei materialen, die ze in de loop der jaren heeft verzameld, reageren op de ruimte. Hopeloze knopen, een vrolijke haarclip en half ontrafeld breiwerk: allemaal worden ze samen geweven tot een mindmap van kleuren en grillige lijnen. 

 Naast fotografie en installaties maakt Daphne Rosenthal experimentele films en animaties. Haar (film)sets zijn landschappen die steeds abstractere vormen aannamen. De beweging van een stof, het ontstaan van onverwachte kleurcombinaties of een rare kreukel vormt de aanleiding voor nieuwe beelden. In haar eerste films was een sprookje of iconische film steeds de aanleiding en leidraad. Nu is haar bonte verzameling het vertrekpunt voor een beweging of juist een moment van verstilling. Het Compagnietheater heeft haar de gelegenheid gegeven om voor het eerst haar sets om te vormen tot twee sculpturale wandtekeningen.

Daphne Rosenthal gebruikt haar materiaal, zoals een schilder zijn verf gebruikt. Gewapend met garen en band creëert zij een eigen wereld. Begin dit jaar kreeg zij de Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaanfonds. Een belangrijke erkenning voor haar werk dat volop in ontwikkeling is.Sep - Nov
Openingstijden di t/m vr 10-18 uur + avondopenstelling bij programmering. Voor actuele openingstijden, zie www.compagnietheater.nl
Tijdens Afrovibes en ADE is de expositie niet te bezichtigen. 

 

Samen met kunstpartner Art Moves is het Compagnietheater vorig seizoen gestart met exposities van veelbelovende, getalenteerde kunstenaars en fotografen. Afwisselend wordt een kunstenaar door een van de partners gepresenteerd.

 

 

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }