Fremd-Körper {Karina Holla}

Fotograaf joshua walter 1.jpg   Foto: Joshua Walter      

Fremd-Körper (oorspronkelijke titel ‘Jacke wie Hose’) gaat over overleven in een verscheurd Duitsland, geteisterd door nazisme en WO II. Een arme vrouw trouwt met kraandrijver Max, die haar Sneeuwwitje noemt. Hij sterft en om in nazi-Duitsland te overleven neemt zij de identiteit van haar overleden man aan. Om ontmaskering te voorkomen doet zij mee aan alle mannenspelletjes. Ook na de oorlog blijft ze veroordeeld tot een leven als Max.

Icoon van het fysieke theater
Karina Holla speelt een toonaangevende rol in de internationale mime. Na de mime-opleiding stond ze de afgelopen dertig jaar met spraakmakende bewegingstheatervoorstellingen op verschillende internationale podia. Het leverde haar verscheidene prijzen en nominaties op.
Ze maakt grensverleggende voorstellingen geïnspireerd door bijzondere persoonlijkheden, vaak sterke vrouwen, uit de geschiedenis van de beeldende kunst, film en literatuur. Ze speelt met lelijkheid en schoonheid, soms absurdistisch en vervreemdend, maar nooit bedoeld om af te stoten of te provoceren. De pers schreef: ‘Haar zeer eigen en herkenbare stijl van acteren en bewegen leidt tot intens theater, dat een kras op de ziel achterlaat...’.

Spel: Karina Holla
Tekst: Manfred Karge

Datum
Wo 3 t/m za 6 juni
Aanvang 20.30 uur 

*De voorstelling op 3 juni is onderdeel van de We Are Public selectie

Entree
Normaal: €12,50 
CJP, Splendor, Stadspas, Student, ACT-pas: €10

Bestelkaarten.gif

   
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }