Groots en Meeslepend wil ik leven {Steef de Jong}

Publiciteitsbeeld2kl.jpg      

Foto Tim Stet

 

 

 

Op verzoek speelt Steef de Jong opnieuw Groots en Meeslepend wil ik leven, het eerste deel van zijn eenmans-operette-trilogie. De voorstelling, die zich geheel afspeelt in een kartonnen doos,staat aankomende seizoen in de theaters.

Theatermaker Steef de Jong heeft een grote fascinatie voor de operette, het miskende stiefkind van de opera en de moeder van de musical. In de nalatenschap van zijn oma, ooit revueartieste, treft hij een adres aan van een Weense artiest met wie zij nog had opgetreden. Hij besluit af te reizen naar Wenen, de bakermat van de operette. Daar raakt hij betrokken bij een mysterieus sterfgeval en beleeft een dramatisch liefdesavontuur met Rudolf, de zoon van Keizerin Sisi. In Groots en meeslepend wil ik leven neemt hij ons mee op reis. Met minimale middelen tovert hij een sjiek appartement om tot begraafplaats en een Bierstube tot een jachtslot in het Weense Woud.

Theatermaker Steef de Jong heeft zichzelf een missie gegeven: het redden van de operette. Met muziektheatergezelschap Groots en Meeslepend is hij een offensief gestart om dit verloren gewaande genre een nieuwe betekenis te geven zonder de oorsprong ervan uit het oog te verliezen. Dit doet hij op geheel eigen wijze met veel ruimte voor humor en verbeelding. 

www.grootsenmeeslepend.nl


De pers schreef destijds:

‘’De Jong manipuleert het zelf en tovert zo in een mum van tijd een paleistuin om in een kroeg. Sommige personages, zoals Lorelei van de Kriminalpolizei, verschijnen alleen op een beeldscherm. Het humoristisch gehalte van het verhaal krijgt extra lading door de zeer charmante performance van De Jong. In de kusscène met Prins Rudolf weet hij zelfs te ontroeren. Zijn veelzijdigheid is enorm en hij vervalt gelukkig niet in een kijk-eens-wat-ik-allemaal-kan-vertoning. Ina Veen regisseerde vakkundig vijf kwartier enthousiasme, frisheid en originaliteit.” Theaterkrant

 

Tekst, muziek, spel: Steef de Jong
Regie: Ina Veen
Techniek: René Rood Datum
Vr 17 & za 18 februari 2017
Aanvang 20.30 uur 

Entree
Normaal: €15
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €12,50

 

*De voorstelling op 18 februari is onderdeel van de We Are Public selectie. 

 

Bestelkaarten.gif

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }