Het derde huwelijk {Het Derde Bedrijf & NT}

HDH_rechthoek

Foto: Carine Bijlsma


Logo derde bedrijf

Logo NT

Jeroen Willems 1962-2012

Het Derde Bedrijf rouwt om het enorme verlies van acteur Jeroen Willems. Op verzoek van Theu Boermans zou hij in maart 2013 de hoofdrol op zich nemen van Het Derde Huwelijk. Maandagavond zou Jeroen Willems optreden in Carré, tijdens het gala waarop het 125-jarig bestaan van dit theater zou worden gevierd. Tijdens de repetities werd hij onwel. Later die dag is hij op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden.  

Theu Boermans: “We zouden in januari gaan repeteren voor Het Derde Huwelijk van Tom Lanoye. We zouden er zowel een toneelstuk als een film van maken. Het verdrietige is dat we voor het eerst zouden samenwerken en we verheugden ons er allebei op. Jeroen had een enorme intensiteit en zocht de diepte op. Hij zoog aandacht op het toneel. Aan de andere kant had hij een existentiële twijfel en kon hij cynisch zijn. Dat is een keerzijde van het talent. Maar wat een verlies, ik ben verbijsterd. Jeroen was één van de grootste acteurs van onze tijd.”

Alle medewerkers van Het Derde Bedrijf en het Nationale Toneel wensen de nabestaanden heel veel sterkte en kracht om dit verlies te dragen.

Jeroen Willems zou in maart 2013 de hoofdrol in Het Derde Huwelijk  op zich nemen. De voorstelling wordt afgelast.

-----------------------------------

Maarten Seebregs, een ontslagen locatiescout, kan de liefde van zijn leven niet vergeten. Hij heeft Gaëtan op diens sterfbed achter moeten laten. Cynisch maar met een glimlach leeft hij van zijn laatste centen. Dan doet een wildvreemde hem een profijtelijk voorstel: huwen met zijn Afrikaanse verloofde. De man zelf wordt immers, na twee huwelijken met buitenlandse meisjes, in de gaten gehouden door de Dienst Vreemdelingenzaken. Zodra het meisje de Belgische nationaliteit heeft verworven, kan Maarten van haar scheiden, met behoud van haar bruidsschat. De onbekende man stelt maar één restrictie: 'Je trouwt met haar, je woont met haar, je leeft met haar. Maar raak haar aan en ik sla je morsdood.'
Het derde huwelijk stond op de shortlist voor de Gouden Uil en de Libris Literatuur Prijs. Er werden inmiddels al meer dan 50.000 exemplaren van verkocht.

Co-productie van Het Derde Bedrijf en het Nationale Toneel.


 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }