Onderzoekspresentatie {Ilmer Rozendaal}

Ilmer - bart grietens-1.jpg

Foto: Bart Grietens

 

Een onderzoek naar bewust zijn in teksttheater.

In 2011 studeerde Ilmer Rozendaal af aan de regie- en docentenopleiding aan de Toneelacademie in Maastricht. Sindsdien heeft zij bij onder andere Atelier Oerol/Over het IJ en bij Theaterproductiehuis Zeelandia (locatie-)voorstellingen gemaakt. Hierbij heeft zij de ambitie ontwikkeld om tekstvoorstellingen de kwaliteit te geven van een gezamenlijke meditatie. Zij is een onderzoek gestart naar hoe het spreken en acteren een specifiek hier-en-nu bewustzijn meegegeven kan worden. Aan de hand van verscheidene teksten richt het onderzoek zich op de werkmethode met acteurs en de te ontwikkelen speelstijl vanuit bewust zijn. Deze avond mag het publiek meedenken, -kijken en -ervaren bij deze eerste ‘testcase’ voor de verse onderzoeksresulaten.
In juni zal het onderzoek uitmonden in een korte onderzoeksvoorstelling naar een tekst van de jonge schrijver Coen Cornelis, die te zien zal zijn bij Boslab in het Amsterdamse Bostheater.

 

Onderzoeksteam:
Regisseur Ilmer Rozendaal, acteurs Elsa May Averill, Laura Mentink, Olinda Larralde Ortiz, schrijver Coen Cornelis en een Circlingcoach
Begeleiding: Frances Sanders – Amsterdamse Bostheater, Aukje Verhoog – dramaturg
Ondersteund door: het Amsterdamse Bostheater, het Compagnietheater
Mede mogelijk gemaakt door: het Amsterdams Fonds voor de Kunst
Met dank aan: Remco van Rijn


Datum
do 11 mei, 20.30 uur, kleine zaal

Entree
Normaal: €5
 

 

Bestelkaarten.gif

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }