Nederlands Theater Festival {Het Weiss-effect}

Weiss effect 

In Het Weiss-effect vraagt Hof van Eede zich af wat er gebeurt als we de schoonheid van fictie verkiezen boven de werkelijkheid. Drie personages verliezen zich zo in hun bewondering voor het leven en werk van de kunstenaar Edgard Weiss dat ze weerloos worden voor zijn invloed en ze dreigen te vergeten wie ze zelf zijn. Hof van Eede onderzoekt in haar derde productie de verhouding tussen kunst en leven: wat gebeurt er als we de werkelijkheid van een kunstenaarsleven verheffen tot het mythische, en ons leven inrichten naar die mythe? Kan kunst helpen ons leven te leven? Willen we verhalen die waar zijn, of is het voldoende als ze mooi zijn?

Artistieke beïnvloeding kan ernstige gevolgen hebben: talloze lezers van Goethes meesterwerk ‘Die Leiden des jungen Werther’ raakten zozeer in de ban door dit boek dat ze net als Werther zelfmoord pleegden.

Anders dan dit zogenaamde 'Werther-effect' is het ‘Weiss-effect’ van Hof van Eede een fenomeen dat de drie personages inspireert tot daadkracht. Hun kijken wordt een scheppend kijken, ze citeren, ze vieren, herdenken, reënacten, worstelen. Het Weiss-effect wakkert de levenslust aan, en nodigt uit om de grauwe werkelijkheid voortdurend van een gouden randje te voorzien. Maar als we zo in de greep zijn van onze invloeden, wie zijn we dan nog echt?

Van en met: Pieter-Jan De Wyngaert, Wannes Gyselinck, Greg Timmermans, Ans Van den Eede en Louise Van den Eede

Website gezelschaphttp://www.hofvaneede.be/index.html

Voor meer info over het Nederlands Theater Festival klik hier

Datum
za 5 september 
20.30 uur

Entree
Normaal: €15,00 
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €12,50

Bestelkaarten.gif

   
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }