Nederlands Theater Festival {Ludwig}

Ludwig 

 

Ludwig gaat over de koning van Beieren, Ludwig || (1845 – 1886), het neefje van keizerin Sisi. Vandaag de dag vooral bekend vanwege zijn krankzinnige bouwwerk Neuschwanstein waar Walt Disney zijn sprookjeskasteel op baseerde. Ludwig was een koning die leefde voor de kunst. Hij geloofde er heilig in dan kunst vrede en geluk kon brengen onder zijn volk. Voor zijn legers kocht hij dan ook geen geweren, maar instrumenten, zodat ze de vijand met muziek te lijf konden gaan. Toch is hij zelf nooit gelukkig geworden en verdronk hij op 41 jarige leeftijd op mysterieuze wijze in de Starnberger See.

Theatermaker Steef de Jong heeft zichzelf een missie gegeven: het redden van de operette. Met muziektheatergezelschap Groots en Meeslepend is hij een offensief gestart om dit verloren gewaande genre een nieuwe betekenis te geven zonder de oorsprong ervan uit het oog te verliezen. Dit doet hij op geheel eigen wijze met veel ruimte voor humor en verbeelding.

Credits
Idee en uitvoering: Steef de Jong
Regie: Ina Veen

'De lol zit hem in het vernuft waarmee De Jong kartonnen rekwisieten, kostuums en videobeelden samenbrengt tot een handzame operette. De fantasie staat daarbij voorop.' Volkskrant (****)

Voor meer info over het Nederlands Theater Festival klik hier

Datum
Vr 11 en za 12 sept
Aanvang 20.30 uur 

*De voorstelling op 11 september is onderdeel van de We Are Public selectie

Entree
Normaal: €15 
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €12,50


Bestelkaarten.gif

   
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }