Nobody Home {Daria Bukvić}

Nobody home

Foto Casper Koster 

 

In 1989 worden vier kinderen geboren in een veilig bed. Eentje in Iran, eentje in Syrië, twee in Bosnië. In de daaropvolgende elf jaar vluchten ze stuk voor stuk naar Nederland. In 2009 ontmoeten ze elkaar op de toneelschool in Maastricht. Vijf jaar later vertellen ze hun onwaarschijnlijke levensverhalen in Nobody Home.

Daria Bukvić ging samen met haar drie acteurs en hun families op zoek naar de wortels van hun bestaan in Nederland. Een land waarin de afgelopen twintig jaar het vluchtelingenbeleid drastisch veranderde en de dynamiek tussen wij en zij voortdurend onderhevig is aan de waan van de dag. Vanuit het land van herkomst naar het asielzoekerscentrum, vanuit de toneelschool naar het podium.

Nobody Home is een ontroerend, kritisch en humoristisch portret van een jonge generatie gevluchte theatermakers die in het theater hun thuis proberen te vinden.

Concept & regie: Daria Bukvić
Tekst & spel: Vanja Rukavina, Majd Mardo en Saman Amini

‘Verhaal van jongens die in een vreemd land een bestaan moeten opbouwen, is soms schrijnend, maar nergens larmoyant. De clichés worden gepareerd door de eigenheid van iedere acteur afzonderlijk, het drama door humor en hun spelplezier: hartverwarmend.’ **** Volkskrant

Website van het gezelschap: www.nobodyhome.nl

 

Datum

Wo 13 & do 14 april
Aanvang 20.30 uur

Do 2 t/m zo 5 juni
Aanvang 20.30 uur 

Entree
Normaal: €19 
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €16,50

Bestelkaarten.gif

   
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }