OOIT {Via Berlin}

Ooit horizontaal high res.jpg

Foto: Victorine Franke en Annelet Arnold (onze moeders) ©Michiel Voet

 

Ooit via berlin ©ben van duin 02jpg.jpg

Foto Ben van Duin 

 

 

 

Een intieme muziektheatervoorstelling over tot elkaar veroordeeld zijn.

Ooit waren de twee zussen een alom geprezen klassiek muzikaal duo op cello en viool. Overal ter wereld speelden zij voor bomvolle zalen. Geld was geen onderwerp, zij leefden in luxe en weelde en hadden vele aanbidders. Nu zijn zij oud. De roem is vervlogen. Het geld is op.

In hun klein geworden wereld vinden de zussen humor en troost bij elkaar, terwijl zij hun aftakeling proberen te verbloemen. Samen dromen zij van hun hoogtijdagen, halen herinneringen op en wordt de aftakeling in alle toonaarden ontkent. Maar met een haperend geheugen en trillende spieren is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

De jonge theatermakers van Via Berlin verplaatsen zich met de voorstelling in een veel oudere generatie, een groep die in onze maatschappij in vergetelheid is geraakt. OOIT is een poëtisch muzikaal duet over verval, het verliezen van contact en het verdwalen in eenzaamheid.

 

Via Berlin is een jong muziektheatergezelschap bestaande uit actrice Dagmar Slagmolen en violiste Rosa Arnold. Vanuit de verschillende podiumkunstdisciplines teksttheater en (klassieke) muziek vonden zij een gezamenlijk doel, namelijk het zelf ontwikkelen en uitvoeren van muziektheatervoorstellingen waarin zelfgeschreven tekst en klassieke muziek zo dicht mogelijk bij elkaar komen. 

Via Berlin beschouwt tekst en muziek, en daarmee ook acteur en muzikant, als volkomen gelijkwaardige middelen om een verhaal te vertellen. Kleine persoonlijke verhalen worden tegen de achtergrond van een groter thema verteld. Relaties en verstandhoudingen worden onder een vergrootglas gelegd en getest op kracht, doorzettingsvermogen en oprechtheid. 
Via Berlin streeft ernaar verhalen te vertellen over mensen en situaties die uniek zijn en tevens symbool staan voor gebeurtenissen die over de hele wereld plaatsvinden en plaats hebben gevonden. De teksten geven de contouren van een verhaal, van een plaats en personages, de beelden en de muziek vertellen de rest.


Engels gesproken

 

Concept & Spel: Dagmar Slagmolen en Rosa Arnold
Regie: Paul van der Laan
Decor & Kostuums: Dieuweke van Reij
Muzikale dramaturgie: Sytze Pruiksma

 

OOIT is in samenwerking met Bellevue Lunchtheater

 

 

Datum
Vr 15 april
Aanvang 20.30

Za 16 april
Aanvang 19.00


Entree
Normaal: €12,50
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €10

 

Bestelkaarten.gif

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }