Portret Van Jonge Maker {Roos Eijmers}

Img 5861.jpeg

Het Compagnietheater toont (on)bekend podiumtalent. Iedere maand belichten we één van deze jonge, talentvolle makers. Drie vragen, drie antwoorden. Dit keer het portret van actrice Roos Eijmes, die op 5 en 6 februari meespeelt in 'Stel' van Firma MES.

Wie is jouw inspirator?
Charles en Ray Eames (van de stoelen). Ongelooflijk inspirerend hoe zij vanuit hun passie voor kleuren en vormen uiteindelijk iets konden maken wat door zoveel mensen gewaardeerd werd. Hun kantoor was een grote, open ruimte waar alles kon en ieder idee werd gretig onderzocht. Ze hebben van hun passie een groot internationaal merk weten te maken maar verloren nooit de creativiteit, inventiviteit en speelsheid uit het oog. Dat wil ik ook.

Wat maakt Stel de must see van het seizoen?
Het is herkenbaar, grappig, ontroerend. Je hebt als publiek zelden letterlijk zo dicht op de acteurs gezeten, dus je beleeft het van heel dichtbij. En het is je laatste kans...we sluiten onze tournee af in het Compagnietheater. 

Wat wordt je volgende project?
Ik ga foto's maken van mensen met hun favoriete voorwerp. Dit als vooronderzoek voor de nieuwste voorstelling van Firma MES over spullen. We hebben een vrouw ontmoet die wil leven met maar 8 spullen, net als monniken in Thailand dat doen. We gaan nu een voorstelling maken over deze vrouw en haar wens. En we organiseren 23 februari weer True Stories in Den Haag: waargebeurde verhalen, verteld door de mensen die het zelf hebben meegemaakt. Leukere zondagmiddagen zijn er niet. Meer daarover op firmames.nl 

   
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }