Portret van jonge maker: Aart Van Bergen

Unknown.jpeg

Foto: Fred van Diem

Het Compagnietheater toont (on)bekend podiumtalent. Iedere maand belichten we één van deze jonge, talentvolle makers. Drie vragen, drie antwoorden. Dit keer het portret van onze eigen bierbrouwer Aart van Bergen van Brouwerij de Vriendschap in Amsterdam-Noord. Als je dit leest, smaakt het Compagniebier de volgende keer nóg beter. Proost!

Wie is jouw inspirator?
Ik ben Brouwerij De Vriendschap begonnen samen met m'n goede vriend Peter Harms. Hij had het idee om ooit eens bier te gaan brouwen; ik vond dat een geweldig idee en stelde voor om samen te brouwen. Hij heeft ook veel wetenschappelijke kennis waardoor het begin een stuk makkelijker ging. Dus hij is een belangrijke inspirator. Daarnaast zijn er geweldige brouwerijen die mij inspireren om nieuwe smaken en recepten te proberen; mijn favoriete brouwerij is The Kernel uit Londen.
 
Waarom is Compagniebier hét ultieme bier van het seizoen?
Het bier dat wij voor het Compagnietheater hebben gebrouwen is een hoppig blond bier van 6,0%. De hop geeft het een mooi aroma van citrus en zorgt voor een lekker frisbittere nasmaak. Het bier is lichtzoet en niet al te sterk waardoor het makkelijk drinkt. Veel bekende speciaalbieren zijn erg zoet, maar ik zie dat mensen nu meer zin hebben in wat meer droog en bitter bier. Het Compagniebier is één van m'n favoriete bieren!
 
Wat wordt je volgende project?
Ons volgende project is het BrouwLab. De kleedkamers van een oude voetbalkantine hebben we verbouwd tot micro-brouwerij. Het vinden, verbouwen en inrichten van dit pand heeft ontzettend veel tijd gekost en nu is eindelijk de tijd van oogsten aangekomen. We hebben voor onszelf een plek gecreëerd waar we volledig zelfstandig naar hartelust kunnen experimenteren met nieuwe bierstijlen en ingrediënten. De eerste bieren hebben we gebrouwen en vanaf begin 2015 liggen deze in de winkel. 

 

 

 

 

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }