Portret van jonge maker {Daria Bukvic}

-®daria bukvic¦º2.jpeg
Foto: Casper Koster 

Het Compagnietheater toont (on)bekend podiumtalent. Iedere maand belichten we één van deze jonge, talentvolle makers. Drie vragen, drie antwoorden. Dit keer het portret van regisseur Daria Bukvic die momenteel regie assistent is van Theu Boermans bij het Nationale Toneel voor de voorstelling Tasso. 

Wie is jouw inspirator?
Momenteel Johann Wolfgang von Goethe en Beyoncé. Dat gaat in mijn hoofd prima samen. Toewijding, ambitie en schoonheid. Altijd streven het optimale te halen uit je creativiteit en talent. 

Wat maakt 'Tasso' tot de must see van het seizoen?
Regisseur Theu Boermans heeft met vijf jonge topacteurs dit prachtige 18e eeuwse meesterwerk van Goethe afgestoft en op een slimme manier in het hier en nu geplaatst. De vraagstukken in de voorstelling zijn razend actueel: in hoeverre moet je je als kunstenaar iets aantrekken van de politiek en de werkelijkheid? In hoeverre is het gerechtvaardigd om je volledig terug te trekken in je eigen droomwereld? De sterke acteurs en Goethe's schitterende taal staan garant voor een intense en emotionele toneelavond. Bovendien doet Bram Suijker een dansje. Ik zou dat nooit aan mij voorbij laten gaan.

Wat wordt je volgende project?
In december gaat mijn nieuwe voorstelling 'Nobody Home' in première in het Compagnietheater. Een droomproject dat eindelijk gerealiseerd wordt. In de voorstelling vertellen drie geweldige acteurs (Vanja Rukavina, Majd Mardo en Saman Amini) over hun vluchtverhalen en hoe ze in Nederland volwassen zijn geworden. Wij zijn alle vier in 1989 geboren, zijn alle vier als kind ons land van herkomst ontvlucht, en zijn vervolgens alle vier rond dezelfde tijd op de Toneelacademie Maastricht beland. Zulke bijzondere omstandigheden schreeuwen natuurlijk om een voorstelling. 'Nobody Home' wordt een grappig en ontroerend coming of age verhaal van drie jonge honden, een reflectie op hoe de omgang met vluchtelingen in Nederland in de loop der jaren is veranderd, en een hartstochtelijk pleidooi voor medemenselijkheid. Ik heet jullie van harte welkom.

   
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }