Portret Van Jonge Maker {Ilmer Rozendaal}

Ilmerrozendaal.jpeg Het Compagnietheater toont (on)bekend podiumtalent. Iedere maand belichten we één van deze jonge, talentvolle makers. Drie vragen, drie antwoorden. 
Dit keer het portret van regisseur Ilmer Roozendaal die de voorstelling En/Of, naar een tekst van Judth Herzberg, geregisseerd heeft.
 

 

1) Wie is jouw inspirator?
Mijn inspiratie haal ik uit wat ik breed gezegd ‘de beschouwing van het leven’ zou willen noemen. Ik vraag me vaak af waarom wij mensen doen zoals we doen en blijf net zo lang analyseren tot ik (tijdelijk) een bevredigend antwoord heb gevonden. Hierbij hou ik me vaak bezig met thema’s rondom liefde, geluk en vergankelijkheid. Schrijvers met een filosofische inslag, zoals Jan Drost (Het romantisch misverstand), Gerbert Bakx (De strategie van het geluk) en Jeroen van Baar (De prestatiegeneratie, een pleidooi voor middelmatigheid), inspireren me hierbij.

Mijn inspiratie haal ik uit alles wat naar de cyclus van het leven verwijst; muziek, natuur, de landschapskunst van Andy Goldsworthy, bewegingsvoorstellingen van Boukje Schweigman, de herhalende teksten van Jon Fosse en natuurlijk het (dagelijks) leven zelf.

Mijn inspiratie haal ik uit ondernemers uit mijn omgeving die mij de kracht geven om vol voor mijn beroep te gaan in een wereld die is zoals die hier en nu is.

 

2) 'En/Of', wat is dat voor voorstelling?
En/Of is een droogkomische en/of bloedserieuze voorstelling over een driehoeksverhouding en/of de omgang van de mens met de absurditeit van het leven. Niemand is zo grappig als Judith Herzberg en niemand heeft die humor meer nodig om te kunnen schrijven over mensen wiens leven is overvallen door een tragisch, on-onschuldig verlies. Een poging om greep op het leven te krijgen door het loslaten van begrip; het leven is een gekkigheid.

 

3) Wat wordt je volgende project?
Mijn volgende project wordt ‘Een zomerdag’, naar de tekst van Jon Fosse, dat zal spelen op het Zeeland Nazomerfestival in 2015 bij Theaterproductiehuis Zeelandia. Het is een prachtig, liefdevol stuk over een vrouw die haar man verliest aan de zee. Een confrontatie met de vergankelijkheid en de cyclus van het leven. Verlies maakt duidelijk waar we van hielden. 

Datum
ZO 6 april
Aanvang 20.30 uur 

Nagesprek
Na afloop vind er een gratis nagesprek plaats door Theu Boermans met regisseur Ilmer Rozendaal

Entree
Normaal: 15,-
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: 10,-

Bestelkaarten.gif

 

   
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }