Portret Van Jonge Maker {Linda Zijl & Teun Smits}

Linda & teun - bart grietens-1.jpg

Foto Bart Grietens

Het Compagnietheater toont (on)bekend podiumtalent. Iedere maand belichten we één van deze jonge, talentvolle makers. 
Dit keer het portret van Linda Zijl en Teun Smits die de voorstelling 'STUK' bij ons brengen. 
Vorig jaar schitterden ze samen in Taai Vlees bij ons, waarna ze samen het gezelschap Eendagsvlieg bij Avond oprichtten.
Averechts zoals ze zijn beantwoorden ze deze keer geen drie vragen, maar stellen ze zich gewoon lekker voor met een heus mini-manifest.

Eendagsvlieg bij Avond is een nieuw theatercollectief, opgericht door Teun Smits en Linda Zijl, en aangevuld met zakelijk leider Karlijn Hemmer. We werken nu onder vleugels van Keesen&Co, en Willibrord Keesen heeft als regisseur STUK met ons gemaakt.
 
Eendagsvlieg bij Avond werkt vanuit nieuw repertoire waarin het menselijk gedrag centraal staat. Onze stukken gaan over alledaagse gebeurtenissen en zitten vol herkenbare situaties. Maar er zit altijd meer onder; bergen ellende met flinke scheppen zoetstof.
 
We zien de wereld als niets meer dan een lange reeks ruimtes; en wat we daarin uitspoken, met wie we daar opgezadeld zitten en wat we daar tegen elkaar zeggen is bij elkaar opgeteld je leven. Wij maken voorstellingen waarin het menselijk gedrag centraal staat. In een tijd waar rituelen, geloof en gemeenschap wegvallen, wordt de zoektocht van de mens naar zingeving steeds complexer. We modderen maar wat aan om de tijd te doden, want niets is zo eng als alleen zijn met je gedachten. Maar in ons dagelijks geploeter, tussen
al dat tijdrovende gedoe, schuilen grote verlangens, zitten diepe angsten en leven we een kwetsbaar bestaan. Wij vinden de mens onuitputtelijk tragisch, fascinerend, aangrijpend en inspirerend.
 
Toneel in de kleine zaal is voor ons het perfecte medium om het publiek bij de hand te nemen, om ze te laten zien dat ze niet alleen zijn. Om te fluisteren dat het leven zinloos is en hopelijk toch ook iets van troost te bieden. Wij willen ons publiek er met hun neus bovenop hebben
zitten, als een voyeur. Zoals bij STUK, waar het publiek een fly on the wall mag zijn.
 
 

STUK, Eendagsvlieg Bij Avond
di 5 & wo 6 april, 20.30
Lees meer

 

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }