Portret Van Jonge Maker {Lisanne Hakkers}

Jonge maker lisanne hakkers - bart grietens-5b.jpg

Foto Bart Grietens
Het Compagnietheater toont (on)bekend podiumtalent. Iedere maand belichten we één van deze jonge, talentvolle makers. Drie vragen, drie antwoorden. 
Dit keer het portret van scenograaf Lisanne Hakkers die voor de eerste keer haar autonoom werk exposeert met de expositie SOLITUDE.
 
Wat maakt 'SOLITUDE' de must see van het seizoen?
SOLITUDE is een expositie waarin ik mijn autonome werk introduceer. Het werk bestaat uit tekeningen en dit wordt de eerste keer dat ik deze toon aan een publiek. De werelden die ik in mijn tekeningen schep zijn verwant aan de werelden die ik ontwerp voor de theatrale ruimte. Voor de opening van de expositie op 8 mei heb ik een aantal kunstenaars - een regisseur, schrijvers en dansers - betrokken om op het werk te reageren. Zo ontstaat er een programma waar theater en beeldende kunst met elkaar wordt verbonden.


Wie is jouw inspirator?

Het verschilt per periode en per project of onderzoek, maar er is een aantal dat steeds terugkeert en blijft fascineren. Een kleine greep hieruit: de werelden in het werk van Hans op de Beeck en van Levi van Veluw. De geweldige tekeningen van William Kentridge. De precieze ensceneringen van fotograaf Jeff Wall. De (kleur)composities en stilering van Viviane Sassen. De boeken van Murakami. Lost in Translation van Sofia Coppola. En buiten de kunsten om - op reis, onderweg, dwalend door straten en rijdend door landschappen: melancholie, vergane glorie, schone lelijkheid, vreemde rangschikkingen en patronen.

 
Wat wordt jouw volgende project?
Na SOLITUDE zal een reeks tekeningen uit de expositie te zien zijn in VondelCS, waar ik in april een artist-in-residence doe in de Torenkamer.
 
 
SOLITUDE, expositie Lisanne Hakkers
wo 4 t/m zo 15 mei
Opening za 8 mei vanaf 16.00 uur.
Lees meer
 

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }