Portret Van Jonge Maker {Naomi van der Linden}

 

Naomi - bart grietens-1.jpg

Foto Bart Grietens
Het Compagnietheater toont (on)bekend podiumtalent. Iedere maand belichten we één van deze jonge, talentvolle makers. Drie vragen, drie antwoorden. 
Dit keer het portret van maker Naomi van der Linden die de voorstelling 'Moederland' bij ons brengt.
 
Wie is jouw inspirator?

Een van mijn inspiratoren is Esther Scheldwacht. Waarom zij mij zo inspireert is dat zij niet in hokjes geplaatst kan worden. Ze is actrice, regisseuse én schrijfster. Ze schrijft en speelt in haar eigen voorstellingen – momenteel werkt ze aan de solo Helga Maria Baumgarten bij het Ro Theater – maar ze is ook veelgevraagd als actrice. Ze speelde onlangs in Genenis van het Nationale Toneel en momenteel is ze te zien in de voorstelling Hoe mooi alles, over Leo Vroman en zijn vrouw Tineke Sanders. Ik ben ontzettend dankbaar dat zij mijn eerste solovoorstelling regisseert.

 Naast Esther zijn ook zangeressen als Mahalia Jackson, Sister Rosetta Tharpe en Bettye LaVette grote inspiratiebronnen. Prachtige zwarte vrouwen met een stem om U tegen te zeggen. Als zij zingen breekt de hemel open. Je hoort het leven in hun stemmen.

 
Wat maakt 'Moederland' de must see van het seizoen?

Moederland is een mooi, intiem verhaal zonder veel poespas. In de voorstelling worden er kleurrijke contrasten geschetst tussen Nederland en Zambia, het geboorteland van mijn moeder. Een mix van gospel en Hollandse nuchterheid. Je volgt een bevlogen reis naar het hart van Afrika, naar identiteit en verbeelding.

 
Wat wordt jouw volgende project?

Helaas mag ik nog niks over mijn volgende project verklappen. Een tipje van de sluier: het wordt een grote musical.

Daarnaast ben ik net geslaagd voor mijn internationale wijnexamen! WSET Wine & Spirit Education Trust Advanced Level 3. Zolang ik het kan blijven combineren, combineer ik acteren en theater maken met mijn passie voor wijnen.

 

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }