Portret Van Jonge Maker {Olivier Diepenhorst}

Olivier diepenhorst web.jpg

Het Compagnietheater toont (on)bekend podiumtalent. Iedere maand belichten we één van deze jonge, talentvolle makers. Drie vragen, drie antwoorden. 
Dit keer het portret van regisseur Olivier Diepenhorst die de voorstelling Ashes tot Ashes geregisseerd heeft. 

Wie is jouw inspirator?
Er is voor mij niet één inspirator, maar er zijn vele bronnen waar ik per voorstelling uit put. Voor Ashes tot Ashes zijn dat onder andere: L’ Année dernière à Marienbad, een claustrofobische, experimentele franse film van Alain Resnais uit 1961, waarin de lijn tussen realiteit en fictie volledig vervaagt, de grimmige en bizarre videoclips van Die Antwoord en het boek Regarding the pain of others van Susan Sontag.

Wat maakt Ashes to Ashes de must see van het seizoen?
In Ashes to Ashes stelt Pinter vragen over wat het betekent om mens te zijn in het licht van de gruwelen van onze eigen geschiedenis. De voorstelling wordt een mysterieuze, sinistere en hypnotische tocht waarbij het recente verleden zich als een gif in het heden openbaart. Ik regisseer Ashes to Ashes vanuit de overtuiging dat de geschiedenis nooit voorbij is, maar constant doorwerkt en zich laat gelden. Voor mij gaat dat verhaal over pijn die niet van ons is, maar die we toch voelen en misschien zelfs koesteren. Over de onzichtbare ketens waarmee wij mensen aan elkaar en elkaars lijden zijn verbonden. 

Wat wordt je volgende project? 
In het najaar werk ik oa. als regieassistent van Ivo van Hove bij de voorstelling Maria Stuart van Toneelgroep Amsterdam. In het voorjaar van 2015 ga ik Stilte van Lars Norén regisseren bij de Toneelschuur in Haarlem, met Hein van der Heijden, Tamar van den Dop, Sander Plukaard, Chiem Vreeken en Anne-Chris Schulting. Een donker familie drama over een gezin met financiële, medische en mentale problemen dat uit elkaar dreigt te klappen. Wanhopig proberen de leden van dit gezin vast te houden aan hun onderlinge band, die ondanks alles redding zou moeten kunnen brengen.

   
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }