Portret Van Jonge Maker {Rita Zipora}

Rita zipora - bart grietens-4.jpg

Foto Bart Grietens
Het Compagnietheater toont (on)bekend podiumtalent. Iedere maand belichten we één van deze jonge, talentvolle makers. Drie vragen, drie antwoorden. 
Dit keer het portret van zangeres Rita Zipora die haar nieuwe album Stroom bij ons zal lanceren met haar show Live & Lasers.
 
Wie is jouw inspirator?
Een van mijn inspirators is Björk. Haar vernieuwing, haar bizarre en krachtige sound en al het lef dat ze telkens weer toont met haar werk: daar kijk ik naar op. 
 
Wat maakt 'Live & Lasers' de must see van het seizoen?
Met Live & Lasers wilde ik heel graag mijn muziek visueel maken. Maar dan wel helemaal en op verschillende manieren verbonden met elkaar. Tekenares Barbara Wijnveld heeft met de hand tekeningen gemaakt op mijn songs, ik heb uitgebreid met haar over al mijn teksten gepraat. Vervolgens hebben we die tekeningen omgezet in vectoren zodat de lasermachine ze konden "lezen". Met Hidde de Jong en Jeek ten Velden hebben we alle tekeningen aan onze instrumenten gekoppeld, zodat de laser live reageert op wat ik met de band aan het spelen ben. Daardoor ontwikkelen de tekeningen live op onze muziek, en is het op verschillende lagen verbonden met de teksten en de instrumenten. 
 
Wat wordt jouw volgende project?
Mijn volgende project zal waarschijnlijk mijn derde album worden. Maar hoe dat gaat klinken en wanneer dat zal komen... Nu eerst mijn tweede album Stroom live spelen! 
 
 
LIVE & LASERS, Rita Zipora
Za 2 april, 21.00
Lees meer
 

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }