Voorstelling / Portret van jonge maker {Sander Janssens}

 

793660 10151567944890642 576376731 o (2).jpg Wie is jouw inspirator?
Dat is elke keer weer anders. Vaak zie ik ruim nadat ik een tekst heb opgeleverd pas waardoor ik me eigenlijk heb laten inspireren. Ik lees veel en bekijk veel theater – en daar blijft, bewust of onbewust, een hoop van hangen. Kortom: ik hou het graag lekker vaag.

Wat maakt de voorstelling ‘Een bloemlezing…’ de must see van het seizoen?
Het is een toegankelijke, vrolijke voorstelling waar tussen neus en lippen door grote en belangrijke vraagstukken behandeld worden. Het gaat ook heel erg over het belang van kunst en het stelt vragen bij de attitude van kunstenaars. Waarom kunstenaars de neiging hebben om zo belachelijk moeilijk te doen, bijvoorbeeld. Waarom ze in godsnaam van die simpele vragen, zoals ‘wie is jouw inspirator?’, altijd zo verschrikkelijk vaag beantwoorden. Of alleen maar antwoorden met één of andere vergezochte catchphrase.

Dus al met al is het een intiem pleidooi voor wat meer zelfspot – en tegelijk een vertederende schreeuw om liefde.

Wat wordt je volgende project?
Samen met acteur/muzikant Stijn Hoes ben ik een muziektheatervoorstelling aan het maken, getiteld: ‘De avonturen van Robin Cough’, die we nu op kleine festivals aan het ontwikkelen zijn. Dat wordt iets volslagen anders, veel rauwer, poëtischer en vetter aangezet. 

   
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }