Portret Van Jonge Maker {Serin Utlu}

Serin utlu - bart grietens-3.jpg

Foto Bart Grietens
Het Compagnietheater toont (on)bekend podiumtalent. Iedere maand belichten we één van deze jonge, talentvolle makers. Drie vragen, drie antwoorden. 
Dit keer het portret van maker Serin Utlu die de voorstelling 'We moesten ons eens troosten' bij ons brengt.
 
Wie is jouw inspirator?

Ik heb niet één inspirator. Ik haal mijn inspiratie veel uit mijn eigen ervaringen en dingen die ik op straat zie. Daarnaast vind ik de filmmaker Roy Andersson heel tof, zijn films zijn zo mooi en triest tegelijk. Ook de verhalen van Toon Tellegen vind ik erg mooi en troostend. Amy Winehouse bewonder ik om haar prachtige muziek en teksten, ik wou dat ik haar was, of in ieder geval haar talent had. Dan heb je nog Stef Biemans die Metropolis tv maakt en brieven uit Nigaragua, ik vind dat zulke toffe programma's omdat het een hele reele kijk geeft  in andere mensen hun leven en waar je leert dat iedereen waar ook ter wereld met de zelfde verlangens, problemen en gevoelens rondloopt. 

 
Wat maakt 'We moesten ons eens troosten' de must see van het seizoen?
Tsja, deze voorstelling gaat over een dilemma waar ik zelf nogal mee rondloop en waarvan ik mij niet kan voorstellen dat er niet heel veel andere mensen ook mee rondlopen! Ik hoop dus dat deze voorstelling iets openbreekt over waar we misschien allemaal wel mee zitten; is het mogelijk de wereld te redden, of is het een ongelooflijk naief idee? Heeft het zin om met telkens nieuwe goedbedoelde initiatieven te komen, of kunnen we beter toegeven aan het feit dat je eigenlijk altijd alles voor je zelf doet? En is dat erg? Vooral in deze tijd waarin we niet kunnen ontkennen dat de wereld op zijn kop staat en dat er dingen anders moeten, denk ik dat het goed is om eerlijk toe te geven dat het ook heel moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien, en te geloven dat het allemaal wel goed komt. Daarom is het een goed idee om naar deze voorstelling te komen, dan kunnen we het erover hebben!
 
Wat wordt jouw volgende project?
Mijn volgende project is niet in het theater maar voor de televisie, ik ga voor het eerst van mijn leven in een serie spelen en ik mag er niet veel over zeggen behalve dat er ergens in het script staat dat ik uit een helikopter mag stappen! Dat vind ik het allervetste ooit! Nou ja, behalve deze voorstelling dus, dus kom kijken!
 

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }