Rinoceros {The Bitches & Lau}

Rinoceros11kl.jpg

Foto Suzanne Ophof

 

In Rinoceros verspreidt één denkbeeld zich als een woekerende infectie onder de gehele mensheid. In dit even geëngageerde als universele stuk uit 1959 van Eugène Ionesco gaat het banale al snel een drieste vrijage aan met het absurde.

 In een klein, gemoedelijk Frans dorp veranderen de mensen plotseling in rinocerossen. Eerst een uitzonderlijke enkeling, gevolgd door een volgzame vriend totdat uiteindelijk iedereen zich aansluit. Meer en meer inwoners verliezen hun afkeer en veranderen moedwillig in briesende dikhuiden, tot er nog maar één over blijft: Bérenger. Uitgerekend Bérenger, een man die bekritiseert wordt om zijn chaotische leven, blijkt resistent.

Met deze opzienbarende voorstelling studeerde een nieuwe lichting acteurs af van de Toneelschool in Arnhem. Dit is een éénmalige kans om de voorstelling (nogmaals) te zien en deze veelbelovende jaargang gezamenlijk aan het werk te zien.

Ruta van Hoof en Linda Zijl werden voor hun rollen in deze voorstelling onderscheiden met de acteursaward tijdens het ITs Festival 2015.

Regisseur Marc Wortel studeerde af aan de Toneelschool in Arnhem waarna hij regie studeerde aan de Hochschule für Schauspielkunst -Ernst Busch- in Berlijn. Marc is werkzaam als schrijver en regisseur in zowel Nederland als Duitsland.

 

Spel: Rozanne de Bont, Ruta van Hoof, Laurens van Lottum, Anne-Chris Schulting, Tessa Jonge Poerink, Linda Zijl, Lotte Driessen en Elène Zuidmeer
Regie: Marc Wortel
Kostuums: Renske Kraakman
Licht: Hugo Hendrickx
Regieassistentie en productie: Joeri van Spijk


Met dank aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

 

Datum
Di 22 t/m wo 23 december
Aanvang 20.30 uur 

Entree
Normaal: €15
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €12,50

*De voorstelling op 22 december is onderdeel van de We Are Public selectie

 

 

 

Bestelkaarten.gif

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }