Live & Lasers {Rita Zipora}

 s4u3458.jpg

 

 

Vinyl Release! Rita Zipora brengt haar nieuwe album uit op vinyl met een speciaal hiervoor ontwikkelde lasershow. Kom luisteren & kijken naar Live & Lasers, drink een speciaal gebrouwen Zipora biertje en dans tot laat op de afterparty.

“Danspoëzie” kopte het NRC Handelsblad op Noorderslag 2014 over Rita Zipora. De zangeres combineert haar Nederlandstalige teksten met klanken en beats geïnspireerd op Björk, Lorde en Portishead. Voor de muziek van haar nieuwe album heeft ze samen met het Paradiso Melkweg Productiehuis een nieuwe live show ontwikkeld, waarin speciaal ontworpen lasertekeningen live door Zipora’s muziek worden aangestuurd. Tekenares Barbara Wijnveld maakte twaalf tekeningen bij Zipora’s songs en teksten, en visual artist Hidde de Jong (CUT_) koppelt deze live aan de muziek van Zipora en haar band.

Rita Zipora verraste eind 2014 met de CD Als Ik Kijk. Haar single Wasem werd opgepikt door 3FM, ze verscheen in DWDD en maakte indruk met haar optreden op Noorderslag.
Sinds afgelopen zomer werkte Rita Zipora samen met producer Ferdy van der Singel aan de opnames van nieuwe muziek. Een eerste resultaat van die samenwerking was al te horen op haar eind oktober verschenen EP1, die van NRC Handelsblad vier sterren kreeg.

Afterparty: BUNGALOW DJ-set

 

De pers over Rita Zipora
‘vijf nummers die muzikaal, tekstueel en in presentatie verrassen. Zipora’s voordracht heeft een gedreven ondertoon; je gelooft haar, en vreest haar in gelijke delen.’
NRC Handelsblad over EP1, 11 januari 2016

‘Een betoverende, eigenzinnige plaat met pakkende synthpopdeuntjes.’
Trouw, 18 januari 2014

‘Nieuwkomer Rita Zipora maakt indruk op Noorderslag met danspoëzie.’
NRC Handelsblad, 20 januari 2014

‘Een van de meest frisse singles van het voorjaar, buitengewoon trefzeker gespeeld en kraakhelder gezongen.’
3voor12 over ‘Wasem’, 18 januari 2014

  

Met dank aan:
Paradiso Melkweg Productiehuis
Resal Laser

 

Datum
Za 2 april
Aanvang 21.00 uur

Entree
Normaal: €12,50
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €10

 

*De voorstelling is onderdeel van de We Are Public selectie

 

 

 

 

Bestelkaarten.gif

   

 

 

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }