Solness {het Nationale Toneel}

Solness-1

Foto: Barrie Hullegie

 

Parool ****
"Rietman is een perfecte Solness: dominant maar kwetsbaar, charismatisch maar gekweld, strijdbaar en tegelijk berustend: de demonen in zijn kop hebben al gewonnen"
Lees de hele recensie van het Parool

Scenes ****
"Theu Boermans laat in Solness nog eens zien waarom hij tot de beste spelregiseur behoort"
"De arrogantie, de angst en het opportunisme van Solness krijgen fraai vorm in het spel van Rietman"
"In deze zeer sobere regie waarin ook de andere rollen uitstekend bezet zijn, komt de existentiële kracht van dit verhaal sterk tot uiting"
Lees de hele recensie van Scenes

NRC ***
"Invoelend portret van man in crisis"
"Met haar redeloze passie en huilbuien toont Anna Raadsveld, voor het eerst bij het Nationale Toneel, een groot dramatisch potentieel(...)"
"Mark Rietman zet de verwarde bouwmeester geraffinneerd neer"

Volkskrant ***
"Acteur Mark Rietman geeft Solness in Theu Boermans enscenering van Ibsens Bouwmeester Solness (1892) verschillende lagen en gezichten: de flirt, de meedogenloze, de zelfverzekerde, de schrikachtige. Fascinerend om te zien. Solness is zijn show, Rietman krijgt alle ruimte"."
"Anna Raadsveld vervult de rol met bewonderenswaardige energie."
"Mooie ingehouden Betty Schuurman"
Lees de hele recensie van de Volkskrant

Theaterkrant ***
"Dat Solness als een blok valt voor de jonge Hilde is dan wel weer heel voorstelbaar, zo fascinerend wordt ze gespeeld door Anna Raadsveld. Ze laat haar Hilde - met bungelende benen over een tafelrand - kinderlijk naïef over luchtkastelen dromen, om daarna weer volwassen en berekenend die volwassen man precies te krijgen waar ze hem wilt hebben"
Lees de hele recensie van de Theaterkrant

Trouw **
"Prachtig onderkoeld speelt Betty Schuurman"

Halvard Solness is een succesvol architect en projectontwikkelaar. Zijn gebouwen staan overal in het land. Ze zijn misschien niet spectaculair, maar de mensen willen er in wonen en werken. Lang was hij tevreden, maar nu slaat bij deze vijftiger de twijfel toe: heeft hij de juiste keuzes gemaakt? Moet hij een stap opzij doen voor een nieuwe generatie? Om hem heen is het stil geworden. Want terwijl hij voor anderen huizen bouwde, heeft hij zijn eigen thuis verwaarloosd. Hij is vervreemd geraakt van zijn vrouw, na de tragische dood van hun kinderen. Dan staat plotseling de jonge Hilde voor de deur. Ze is mooi en mysterieus. Ze beweert dat Solness haar tien jaar geleden, toen ze nog een meisje was, het hoofd op hol heeft gebracht. Wat wil ze van hem? Komt ze verhaal halen? Wordt ze zijn redding?

Regie: Theu Boermans
Met: Mark Rietman, Anna Raadsveld, Betty Schuurman, Jappe Claes, Marijn Claes en Vincent Linthorst.

Schuif aan en eet mee in het Compagnietheater voorafgaand aan de voorstelling van Solness. Onze chefkok van Huize Hermans kookt met de Franse slag een heerlijke plat du jour (vegetarisch of vis) speciaal voor theaterbezoekers

Aan Tafel!
Combitickets Plat du jour + Solness v.a. €37,50

Gratis inleiding
Vrijdag 15 mei, 19.30 uur inleiding door Ricci Scheldwacht van het Nationale Toneel op de voorstelling Solness. Voor iedereen toegankelijk. 

 

Data 

WO 6 t/m ZA 9 mei 
DI 12 t/m ZA 16 mei 
Aanvang 20.30 uur 

Entree
Normaal: €17,50
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €15

Bestelkaarten.gif

   
 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }