Terugkeer van de muur {Sanne Verkaaik}

      Tvdm poster-ct-website.jpg

      Posterontwerp: Lisanne Hakkers

 

Terugkeer van de muur - bart grietens-11.jpg

Terugkeer van de muur - bart grietens-29.jpg

Foto's: Bart Grietens 

 

 

Een nieuwe, hedendaagse mythe

Een mythe over een land dat verdeeld raakt door de jaloezie van een president, over de bouw van een muur die zo hoog is dat de zon verdwijnt, over een jonge vrouw die van de muur af wil springen maar erachter komt dat iemand van haar houdt, over duizend koeien die opgejaagd worden door de straten van een stad, over de man die zijn buurvrouw gaat helpen zodat zijn leven een doel krijgt, over grote thema's en bovenal over mensen die vast gehouden willen worden. En een ooievaar.
Zes acteurs spelen voor jullie, vanavond: Terugkeer van de muur.

 

Sanne Verkaaik, geboren te Gouda, 2 april 1987 (29 jaar), werkt als regisseur en schrijver. Na haar opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft ze vier jaar gewerkt als regisseur en actrice bij De PeerGrouP locatietheater Noord Nederland. Daar heeft Verkaaik onder meer, in samenwerking met Paul van der Laan (tg Bambie, Orkater), in de voorstelling ONCE UPON A TIME IN HET VEENgespeelden haar grote zaal regie VOGELVLUCHT geregisseerd. Daarnaast is ze projectleider van PeerJonG: de jongerenafdeling locatietheater Noord Nederland. Tevens is ze sinds 2011 freelance regisseur met eigen producties als GROOT VERZET, IK BEN IPHIGENEIA en DE DOOD VAN HET WOORD op Over het IJ Festival, Festival De Basis, Oerol, het Amsterdamse Bostheater en het Jonge Harten Theaterfestival. 
In 2017 zal ze voor Hofpleintheater een locatietheatervoorstelling maken in Rotterdam: BABEL – WIE WE WAREN IS NIET DE WAARHEID. Sinds 2015 is regisseur en schrijver Koos Terpstra haar mentor die begeleidt op het gebied van schrijven en regie. 
Dit jaar, in 2016, schrijft en regisseert Verkaaik TERUGKEER VAN DE MUUR:een nieuwe, hedendaagse mythe over de ander en de groei van het aantal grensmuren over de wereld. 

 

De pers over Terugkeer van de Muur:
"Verkaaik en haar (zes) spelers doen hier met toneel waar toneel een heerlijk medium voor is: als in een droom van de ene werkelijkheid in een andere springen, en daarmee dan eindeloos doorgaan." Loek Zonneveld - De Groene Amsterdammer

 

*** "Een scherpe en dynamische voorstelling, met zes heerlijke acteurs, die heel de tijd swingt." Theaterkrant

 

 

Tekst en regie: Sanne Verkaaik
Spel: Simon Heijmans, Olivier van Klaarbergen, Nina van Koppen, Martijn de Rijk, Maxime Vandommele en Bart van Veldhoven
Vormgeving: Nicky Nina de Jong
Productie en zakelijk leiding:Vera Menheere
Productie: Rick Busscher
Techniek: Bart van den Heuvel en Bea Verbeek
Begeleiding: Koos Terpstra en Frances Sanders

Met dank aan: Erik Alkema, Henry J. Alles, Jacqueline van Benthem,
Jan Eijsink, Bart Grietens, Lisanne Hakkers, Marlies
Molema en Grand Theatre Groningen.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stichting Melanie.

 

https://terugkeervandemuur.wordpress.com

 

 

Datum
Zo 25 & di 27 sep 2016
Aanvang 20.30 uur 

Entree
Normaal: €15
CJP, Stadspas, Student, ACT-pas: €12,50

 

*De voorstelling is op 25 sep onderdeel van de We Are Public selectie

 

Bestelkaarten.gif

   

 
Design } GOING & CMS } Masterwebber Home } Sitemap } Contact }