CT Collective

SAME SAME but different: Compagnietheater tijdelijk behuisd door CT Collective

Onder de naam CT Collective gaat het Compagnietheater samen met een groep makers de zoektocht naar de toekomst aan. Sinds begin 2017 maakt het theater deel uit van Amerpodia, evenals cultuurhuizen de Rode Hoed, de Nieuwe Liefde en Felix Meritis. Dit biedt nieuwe mogelijkheden en kansen. Om deze te ontdekken komt er een transitiejaar waarin wordt geëxperimenteerd met de programmering.

Het streven is een theater waar álle vormen van kunst een plek krijgen. Maatschappelijk urgente thema’s vormen de rode draad. Daarnaast krijgt urban programmering dit jaar een bijzondere plek. Een spannend tussenjaar, vol experiment en once-in-a-lifetime events.

Kom vooral langs en laat ons weten hoe jij het nieuwe Compagnietheater wilt zien, want deze transitie doen we samen!

 

DE VOLGENDE MAKERS ZIJN ONDERDEEL VAN CT COLLECTIVE:

ISH

ISH is alles maar niet wat je denkt. Een collectief van eigenwijze individuen dat gelooft dat grenzen niet bestaan en de wereld eigenlijk een speeltuin is. ISH verbindt mensen door hen te verrassen. Skills van de straat gaan de verbinding aan met gevestigde kunstvormen. Of het nu een kruising tussen hiphop en ballet is of een samensmelting van freestyle BMX en klassieke muziek: ISH gelooft niet in grenzen.

Rightaboutnow

RIGHTABOUTNOW INC. brengt een nieuwe generatie makers en artiesten voor het voetlicht door het produceren van toneelstukken, evenementen, tentoonstellingen en sociaal maatschappelijke projecten in binnen en buitenland.

 

Theatre Hotel Courage

Samen met haar kernteam verzamelt actrice Katrien van Beurden met Hotel Courage verhalen van over de hele wereld, die een gestalte krijgen in een eigen ontwikkelde theaterstijl met archetypische maskers.

 

TG Nomen

Door zich te verdiepen in het verloop van elkaars levens en de interactie tussen mensen wil TG Nomen vooroordelen en percepties van de werkelijkheid zichtbaar maken en transformeren in theater.

 

Ira Kip

Ira Kip is maker bij RIGHTABOUTNOW. Als deel van de ‘Nieuwe Makersregeling’ ontwikkelt Ira vanuit een nieuw perspectief verschillende stukken, die ze op sociaal maatschappelijk niveau in wil zetten.

 

CT Collective wordt mede mogelijk gemaakt door

 

BGL-FONDS-logo_FC  vsbfonds-pay-off-zw [Omgezet]-01

 

    Fonds voor cultuur participatie