Habib {ZEP Theaterproducties}

Habib {ZEP Theaterproducties}

HABIB: de seksuele moraal in de Arabische wereld

Truth or dare, wat kies jij? Twee mensen, met wortels in Turkije en Marokko, dagen elkaar uit om te vertellen over hun ervaring met liefde, seks en relaties. Beiden worstelen met hun houding ten opzichte van familie, traditie en hun zoektocht naar eigen geluk. Is liefde of seks belangrijker dan traditie?

In een snelle opeenvolging van dialogen, monologen, dans en muziek worden we tijdens deze voorstelling meegenomen in het verleden van de man en de vrouw. Ze delen hun ervaringen met liefde, seks en relaties. Hoe staat het ervoor met de seksuele moraal in het Midden Oosten? HABIB is een openhartig gesprek over hoe ze door de keuzes die ze gemaakt hebben het verkeerde pad op gingen, soms gedwongen, soms vrijwillig. En over hoe theater een uitweg heeft geboden uit hun ‘vorige’ levens.

Regisseur Bart Oomen heeft samen met de Turkse Evrim Akyigit en de Marokkaanse Said El Abboudi twee personages gecreëerd die alles op tafel gooien over onderwerpen die nog altijd taboe zijn. Abortus, prostitutie, seks voor het huwelijk: In HABIB komt het allemaal aan bod. Het script is gebaseerd op interviews met mensen uit de Arabische wereld en de eigen ervaringen van Said en Evrim. Fictie en realiteit draaien om elkaar heen in een fysieke voorstelling vol humor en snedige teksten.

 

 

 


Habib {ZEP Theaterproducties}
Normale prijs: €15
CJP, studenten- of stadspas: €12,50

Bestel tickets:

wo 17 januari 2018 - 20:30 try-out do 18 januari 2018 - 20:30

Deel dit evenement:

Makers

Evrim Akyigit (Levenslied, HAMLET), Said El Abboudi (Ik Driss – de Musical, HAMLET), Dwight Breinburg (Amsterdam Andalusich Orkest).

Regie & Tekst: Bart Oomen

Dramaturgie & Vormgeving: Peter Pluymaekers

Licht- ontwerp: Jeroen Smith|Kostuumontwerp: Regina Rorije |Choreografie: Carolien Canters | Techniek: Mark Miessen, I-Vent | Publiciteit en Verkoop: Niels van der Linden | Art& design Sham Ramessar

Productie: ZEP theaterproducties www.zep.nu

Theatergroep ZEP werd opgericht in 1998 met als doel gedurfd, spraakmakend en kwalitatief hoogwaardig theater te maken voor een jong-van-geest-publiek. Middels haar voorstellingen belicht ZEP actuele maatschappelijke thema’s. ZEP wil toeschouwers opschudden, raken, bewegen. Daarom zoekt ZEP regelmatig de confrontatie en interactie met haar publiek. ZEP heeft de overtuiging dat theater kan bijdragen aan integratie en onderling begrip tussen verschillende culturen.
De voorstellingen worden altijd begeleid door een uitgebreid educatiepakket. Op deze manier wil ZEP de toegankelijkheid voor een jong publiek verder vergroten. In 2016-17 maakten ze drie nieuwe voorstellingen en samenwerkingen met bekende namen als Brainpower, Teun Castelein, Tarikh Janssen, Gustav Borreman en veel meer. Van een klassieker in de remix tot locatietheater op een vluchtelingenboot. Bekend van de locatievoorstelling Rederij Lampedusa. https://nos.nl/op3/artikel/2126675-vluchtelingenboot-brengt-bezoekers-naar-de-parade.html