Terug naar overzicht

CITY COLLECTIVE AMSTERDAM in New York

City Collective Amsterdam

Mei 2019

Op uitnodiging van de Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema ging een deel van het City Collective Amsterdam  van 7 tot 11 april mee op missie naar New York. Onze Compagnietheater directeur Clayde Menso was daar een van. In New York trok City Collective Amsterdam samen op om Amsterdam internationaal te positioneren als progressieve en solidaire stad. Burgemeester Halsema wil het collectief actief betrekken bij een internationale samenwerking en kennisuitwisseling. De gezamenlijke reis naar New York is de eerste stap in het verwezenlijken van bovengenoemde doelen.

In bovenstaand filmpje spreken Clayde Menso (Compagnietheater, Rode Hoed, De Nieuwe Liefde en Felix Meritis), Marian Duff (MAFB en OSCAM) en Aukje Dekker (Societeit Sexyland) elkaar na een ronde tafel gesprek bij 8-Ball Community

Wil je alle filmpjes zien? Kijk dan op onze youtube pagina!

Wat is City Collective Amsterdam

City Collective Amsterdam is een open collectief van progressieve Amsterdamse makers met een cultureel diverse achtergrond en een sterke innovatieve en artistieke reputatie. Zij hebben zich op verzoek van burgemeester Femke Halsema verenigd uit liefde voor de stad, met als doel de sociale en culturele status quo in de stad te doorbreken.

De partijen in City Collective Amsterdam behoren tot de creatieve voorhoede van Amsterdam die op eigen kracht kleur geven aan de stad. Het collectief wil als rolmodel optreden voor de toekomstige generatie makers en bouwen aan een inclusieve stad onder meer door het aangaan van een duurzame relatie tussen de makers en het stadsbestuur.

Tot de actiepunten van het collectief behoren onder meer: aandacht voor betaalbare creatieve ruimte, erkenning voor projecten die gericht zijn op een inclusief, solidair en divers Amsterdam en het slechten van het onderscheid in waardering tussen hoge en lage cultuur.

CCA is een open collectief dat plaats zal blijven bieden aan volgende generaties Amsterdamse makers.

In het collectief zijn de volgende partijen vertegenwoordigd: Top Notch, Byborre, Patta, Daily Paper, Club Church, Lowrey Foley McClane, MAFB/OSCAM, Stichting N8BM A’DAM, Sexyland, Studio Polat, Amerpodia, The New Originals/Zeedijk 60, De School, Studio Polat, Print the Future, Fatima Essahsah en VibeLab

Spread the word & share