Zaalverhuur

Het Compagnietheater op de Kloveniersburgwal in Amsterdam is een centraal gelegen en veelzijdige locatie. Stoer en strak, maar bovenal warm en welkom – dat typeert de sfeer van het Compagnietheater.

De voormalige kerk werd eind jaren ’90 verbouwd met behoud van traditionele elementen. Het theater is een mooie mix van oude en nieuwe materialen.

Het Compagnietheater is hét ideale podium voor uw bedrijfsfeest, presentatie, congres, diner, tv/radio opname of huwelijk. Er is een Grote theaterzaal, een Kleine theaterzaal, een multifunctionele Zuilenzaal, een ruime Foyer en een Café. De verschillende ruimtes zijn apart of gezamenlijk te huren. De maximale capaciteit van het hele gebouw is 500 personen. Van technische ondersteuning tot uitgebreide catering, wij adviseren u graag bij de organisatie van uw evenement.

U bent van harte welkom voor een rondleiding door het Compagnietheater om zélf te zien wat er allemaal mogelijk is op deze bijzondere locatie.

Het gebouw

Het Compagnietheater is gehuisvest in de voormalige kerk van de Hersteld Lutherse Gemeente. De Lutheranen wilden in de 18e eeuw een eigen kerkgebouw aan de Kloveniersburgwal. Het stadsbestuur was akkoord, maar wel op voorwaarde dat het gebouw niet de uiterlijke kenmerken van een kerk zou krijgen. Stadsarchitect Abraham van der Hart werd gevraagd het kerkgebouw te ontwerpen. De classicistische gevel aan de Kloveniersburgwal is eigenlijk de zijgevel van de kerk. De entree voor de kerkgangers was gelegen in de Spinhuissteeg. Eind jaren ’50 verloor het gebouw zijn kerkelijke functie. In die periode kwam het archief van de Nederlandse Bank in de kerk. De monumentale elementen zoals het Strümpfler orgel, het grootste barokorgel van deze maker, en de preekstoel kregen een herbestemming.
Na een periode van leegstand, is in 1995 de voormalige kerk verbouwd tot theater, door architectenbureau Mecanoo van Francine Houben. Artistiek directeur Theu Boermans heeft tot 2009 met zijn gezelschap de Theatercompagnie vele spraakmakende voorstellingen gemaakt in dit huis. Nu is het aan de nieuwe generatie om hier programma’s te maken, waarmee wordt gereflecteerd op de wereld om ons heen.

Catering

Wij zorgen graag voor jouw gasten met heerlijk eten en drinken. Van een simpele maar aangename lunch tot experimentele cateringconcepten. Ons keukenteam met chef-kok Henri Musch aan het roer legt jouw gasten graag in de watten op basis van jouw wensen en budget.

Routebeschrijving & bereikbaarheid

Het openbaar vervoer
Het Compagnietheater ligt in het centrum van Amsterdam en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer: met tram 4, 9, 16 en 24 bent u binnen 10 minuten vanaf Amsterdam Centraal Station bij het Compagnietheater.

Te voet
Het is een wandeling van een klein kwartier vanaf Amsterdam Centraal Station. U loopt het Damrak op en na de Bijenkorf gaat u links de Damstraat in. Deze gaat over in de Oude Doelenstraat en vervolgens in de Oude Hoogstraat. Dan gaat u rechtsaf de Kloveniersburgwal op.

Parkeergarages
Mocht u per auto komen raden wij u aan te parkeren in een van de volgende parkeergarages:
P1 Parking, Waterlooplein, Valkenburgerstraat 238
Parking Centrum Oosterdok, Oosterdokstraat 150
Muziektheater, Waterlooplein 28
de Bijenkorf, Beursplein 15

Bekijk het gebouw

Interesse of een vraag?
Neem contact op

U bent van harte welkom voor een rondleiding door onze bijzondere locatie.
Ons team staat altijd voor u klaar.

Compagnietheater

Team Sales & Events

Bedankt voor uw aanvraag

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Optioneel
kies hier
-
Huwelijk
Congres
Workshop
Feest
Diner
Presentatie
Vergadering
Anders
kies hier
-
1-25
25-50
50-100
100-150
150 of meer