Disconnect {Robin Coops, M31 Foundation}

Disconnect {Robin Coops, M31 Foundation}

Disconnect is electro-muziektheater. Deze sci-fi performance schetst een wereld die door de snelheid van onze technologische vooruitgang totaal veranderd is. Met o.a. Mingus Dagelet.

De wetenschapper Low ontwaakt na jaren in coma gelegen te hebben en ontdekt dat zijn uitvinding de wereld om hem heen totaal veranderd heeft. De gehele mensheid is met elkaar verbonden geraakt via een digitaal netwerk en bestaat alleen nog als digitale informatie. Een oceaan van mooie herinneringen, fijne gedachtes en gelukzalige ervaringen, waar de dood is overwonnen en verdriet en depressie dingen zijn geworden uit het verleden. Als enige overgebleven mens van vlees en bloed gaat Low in dit digitale universum op zoek naar zijn vrouw Roxanne en komt hij voor de keuze te staan: ga je mee in de onvermijdelijke vooruitgang of blijf je alleen achter?

Disconnect is een audiovisuele performance over de maakbaarheid van de mens en de waarde van de imperfectie. Na de succesvolle première van de opera ‘Der Kaiser von Atlantis’, i.s.m. de Nederlandse Reisopera, het New European Ensemble en Theater Na de Dam, is dit de tweede productie van de M31 Foundation onder leiding van regisseur en artistiek leider Robin Coops. Robin studeerde aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In zijn werk zoekt hij altijd met minimale middelen naar een totaal-compositie van tekst, licht, muziek en beweging.

Skype-college 8 oktober
Op zondag 8 oktober kun je voorafgaand aan de voorstelling gratis naar een skype-college van Robin van den Akker over technologie en authenticiteit. Robin is mede-oprichter van het onderzoeksplatform ‘Notes on Metamodernism’. Daarnaast is hij docent filosofie en cultuurwetenschappen aan het Erasmus University College Rotterdam en co-ordineert hij het ‘Centre for Art and Philosophy’. Hij schrijft regelmatig over digitaliseren van het dagelijks leven en hedendaagse esthetiek.

20.00 Skype-college Robin van den Akker
20.30 Aanvang voorstelling

De voorstelling wordt voorzien van Engelstalige boventiteling

Dit programma is afgelast
Heb je al een kaartje gekocht? Neem contact op met info@compagnietheater.nl. Dan storten we het bedrag terug op je rekening.
Deel dit evenement:

Makers

Performer: Mingus Dagelet
Stem: Mehrnoush Rahmani
Regie-concept: Robin Coops
Tekst: Sytze Schalk
Dramaturgie: Florian Hellwig
Compositie: Eric Magnée
Visuals: Karl Klomp
Scenografie: Maze de Boer
Kostuumontwerp: Martijn Kramp
Lichtontwerp: Wijnand van der Horst
Productie: Janneke Lindner
Producent M31: Foundation
Co-producent: Ins Blau